Umurlu Beldesi'nde, annesi tarafından zorla evlendirilmek istendiği ileri sürülen 16 yaşındaki S.E., jandarma tarafından gerdeğe girmeden kurtarıldı.

Umurlu'da geçen pazar günü, S.E. iddiaya göre, annesi Penbe P. tarafından, maddi durumu iyi olduğu için, kendinden 12 yaş büyük Barış İ. (28) ile evlendirilmek istendi. S.E.'nin yaşı küçük olması nedeniyle nikah daha sonra kıyılmak üzere Umurlu İstasyon Mahallesi'nde düğün yapıldı. Düğünün sonunda, gelin ve damat ile aileleri sohbete başladı. Saat 01.00 sıralarında bir fırsatını bulup, jandarmayı arayan küçük gelin S.E., “Evlenmek istemiyorum. Gerdeğe girmek üzereyim ne olur, beni kurtarın” diyerek, yardım istedi. Umurlu Jandarma Komutanlığı ekipleri, aynı gün beldede dört düğün olması nedeniyle izin belgelerini inceleyerek, adresi tespit etti. Genç kızın telefonundan yaklaşık 20 dakika sonra düğünü yapıldığı adrese gelen jandarma, genç kızı kurtardı. Gelinliği ile karakola götürülen S.E., işlemlerinin ardından annesine teslim edildi.

Damat adayı Barış İnanlı, düğün değil nişan yaptıklarını ileri sürüp, “S.'nin yaşı 18'den küçük. Bu nedenle nikahı ve düğünü daha sonra yapacaktık” dedi.
DHA