ÜNİVERSİTELERARASI Kurul Başkanı (ÜAK) ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Ergenekon soruşturmasındaki son gelişmeler hakkında görüşlerini soran gazetecilere, yargıya intikal etmiş bir olay hakkında konuşmanın yasak olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten endişeliyim. Ama bunu çok yönlü bir cevap olarak değerlendirmenizi istiyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu ile Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı arasında 165 öğrencinin barınacağı yurt yapılması için düzenlenen protokol imza törenine, ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın da katıldı.

Törenden sonra gazetecilerin Ergenekon soruşturmasındaki son gelişmeler hakkında soru sorduğu Prof. Dr. Akaydın, yargıya intikal etmiş bir olay hakkında konuşmanın yasak olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Akaydın, "Sadece şunu söyleyebilirim ki Türkiye böyle şeyleri yaşamaya layık bir ülke değildir. Gerçekten endişeliyim. Ama bunu çok yönlü bir cevap olarak değerlendirmenizi istiyorum. Bunların yaşanmaması gereken bir ülke olmalıyız artık" dedi.