Şüpheliler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere “Zenginden alıp fakire dağıtıyoruz. Gerçek Polat Alemdar biziz. Bize kelepçe taktılar” diyerek yakındı.

İhbarı değerlendiren Bursa Jandarma Alay Komutanlığı Asayiş Şube ekipleri harekete geçti. M.Ş.A.'nın elebaşılığını yaptığı, aralarında emekli binbaşı C.Ö.'nün de bulunduğu 10 şüphelinin Bursa, İstanbul ve İzmir'deki organize sanayi bölgelerinde bulunan tekstil, koltuk imalatı ve oto yan sanayii sektöründe çalışan fabrikaların sahiplerini tehdit ve şantaj ile korkutup iş yerlerine el koymak istedikleri saptandı.

Jandarma önceki gün düzenlediği eş zamanlı operasyon ile elebaşı konumundaki M.Ş.A. ve 6 yıl önce emekliye ayrılan binbaşı C.Ö. ile A.A., Ö.A., Y.B., E.S., O.A., M.K., O.M., ve K.A.'yı gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerlerinde ruhsatsız 2 adet tabanca ile 20 mermi ele geçirildi.

Bu kişilerin evlerinde zorla imzalatıldığı belirlenen 10 milyon dolar tutarında senet ile 20 ev ve işyeri tapusu bulundu. Aramalarda şüphelilerin kurban seçecekleri işadamlarının ev ve iş adresleri ile çocuklarının okula hangi güzergahlardan gittiklerini gösteren krokiler bulundu. Sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında "Yağma', "Nitelikli Tehdit', "Kasten Yaralama', "Ruhsatsız Tabanca Bulundurmak' suçlamalarıyla adliyeye çıkartıldı. / DHA