Ergenekon davasında yargılanan Albay Dursun Çiçek, yıllarca mahkeme heyetini Erzincan'daki otelde kalmadığına inandıramadı. Gerçek Dursun Çiçek'in ise ifadesi alınmadı.

Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'in, Erzincan'daki bir otelde kaldığı ve burada İlhan Cihaner'le görüştüğü iddia ediliyordu. Dursun Çiçek ise bu iddiayı hep reddetti. O dönemde otelde kalan işadamı Dursun Çiçek ortaya çıktı ve “Otelde kalan bendim” dedi. Ancak mahkeme gerçek Dursun Çiçek'i dinleme gereği bile duymadı. Dava kapsamında tahliye olan Albay Dursun Çiçek ile aynı ismi taşıyan işadamı Dursun Çiçek'i bir araya geldi.

DİNLEMEDİLER
Belgeyi Zaman Gazetesi'nde gördüğünde olaydan haberi olduğunu söyleyen İşadamı Dursun Çiçek, “Aslında mahkemeye gidip ifade vermek istedim. Ama adamlar kafaya koymuşlar bir kere ceza vermeyi. Kim giderse gitsin dinlemeyeceklerdi” dedi.

MASUMLARA KUMPAS
Albay Çiçek, Erzincan ve Dursun Çiçek arasındaki bağlantıyı ise şöyle anlattı: Bir kağıt parçasının suça konu bir eylem olmadığını gören kumpasçılar Albay Dursun Çiçek'in Erzincan'a gitmesine karar verdiler. Böylece hedeflerinde olan 3.Ordu Komutanı ile Erzincan Başsavcısı dahil onlarca masum insanı da bu kumpas davalarına dahil ettiler. İddia edilen otelde kalan Dursun Çiçek ortaya çıkıp açıklama yapınca zor durumda kaldılar."

Cihaner ile görüştüğü iddia ediliyordu
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunduğu belirtilen Albay Dursun Çiçek'in Erzincan'da, 'Silahlı terör örgütü davası' sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner ile görüştüğü iddia ediliyordu. Hem Erzurum'da yürütülen Erzincan soruşturması davasının klasörlerine hem 'Islak İmza' iddianamesinin delil klasörlerine giren otel kayıtlarında, Dursun Çiçek isimli kişinin, 202 numaralı odada kaldığına ilişkin otel kayıtları bulunuyor. Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde yer alan emniyetin savcılığa gönderdiği yazıda, şu ifadeler yer alıyor: '28.03.2009 günü bahse konu otelde 01.01.1977 Ankara doğumlu 136... T.C. kimlik nolu Dursun Çiçek adına, 202 no'lu odaya kayıt yapıldığı ve 29.03.2009 günü odadan çıkış yapıldığı tespit edilmiştir.' (Akşam)