Ay (Moon) ile tanınan ve son olarakYaşam Şifresi (Source Code) ile seyrettiğimiz BAFTA ödüllü yetenekli genç yönetmen Duncan Jones, yeni projesinde yaşam öyküsü hakkında çok az ayrıntıya sahip olduğumuz en büyük efsanelerinden, James Bond'un yaratıcısı İngiliz Ian Fleming'in hikâyesini perdeye taşıyacak.
James Bond serisiyle dünya çapında tanınan bir yazara dönüşen Fleming'in hayatı aslında yarattığı Bond karakterinden farklı değildi. Dünya çapında pek çok gizli operasyona katılan ve bir anlamda bu yaşadıklarını romanlaştıran Fleming, hayatı hakkında çok az şey bildiğimiz gizemli kişiliklerin başında geliyor. Duncan Jones'un ele alacağı proje ise bu nevi şahsına münhasır kişiliği ete kemiğe büründürerek, dünyanın en önemli ajanlarından birine nasıl dönüştüğünün izini sürecek.
Ian Fleming'i gerçek kötülükle karşılaşmış ve savaşın bitmesiyle de bunu kurguya dökmüş biri olarak gördüğünü söyleyen Jones, verdiği röportajda filminde "Ian Fleming'in nerede bitip Bond'un nerede başladığı" sorusuna yanıt arayacağını ifade etti.
Şimdilik kadro aşamasında olan proje "Ian Fleming, The Man Behind James Bond" isim kitaptan sinemaya uyarlanacak. Ian Fleming Vakfı'nın tüm desteğini alan filmin çekimlerine ise bu yıl içinde başlanması planlanıyor.