Kadın, "Adımı Sevgi Yılmaz olarak yazın" diyor sessizce... 6 yıl önce eşinden AIDS hastalığına neden olan HI virüsü (HIV) kapmış çünkü. Hikâyenin diğer kahramanı ise Sevgi'nin erkek arkadaşı. 3.5 yıldır büyük bir aşk yaşıyorlar. Onlar, HIV'in bilinçli davranıldıktan sonra hastalığa yakalanmamış kişiler için tehlike yaratmayacağının belki de en güzel örneği. Aynı yatağa giriyorlar, aynı bardaktan su içiyorlar. Sağlık görevlisi olarak çalışan erkek arkadaşı, "Korkmuyorum" diyor ve ekliyor: "Onunla bir ömür paylaşacağım. Bir de oğlumuz olsun." Peki siz HIV taşıyan bir kişi ile korkmadan birlikte olur muydunuz? İşte 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nün ertesinde herkese örnek olacak bir aşk hikâyesi... Boğazında çıkan yaralar, akciğerinde oluşan iltihap ve bir yılda kaybettiği 16 kilonun ardından kendisine 2005'te HIV pozitif tanısı konulan Sevgi Yılmaz, o gün hissettiklerini "Büyük bir şok" sözleriyle anlattı. Virüsü eşinden kapan 35 yaşındaki Yılmaz, "Böyle bir şeyin başıma geleceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Yalnızca marjinal hayat yaşayan kişilerin bu hastalığa yakalanacaklarını düşünürdüm. Ben ise tek eşli bir ev kadınıydım. Dertlerim sıradan kadınlarınkilerle aynıydı. Akşam ne pişireceğimi düşünür, 'Ütü birikti' diye dertlenirdim. Meğer yanlış biliyormuşum" dedi. Hastalığını öğrenmeden önce eşinden başka nedenlerle boşanan Yılmaz, "Bilerek ve isteyerek bulaştırmadı. O da enfekte" diye anlattı. Yılmaz, 18 yaşındaki kızına ise gerçeği 4 yıl önce söylemiş. 
 
HARİTAYLA DÜNYAYI GEZİYOR 
"Bu durum beni hayattan koparmadı. Aksine hayata daha da bağladı" diyen Yılmaz, yılda iki kez harita ve sırt çantasıyla yola çıkarak dünyayı geziyor. Kızı dışında hayatındaki diğer önemli kişi ise erkek arkadaşı. HIV taşımayan erkek arkadaşı ile Sevgi, 3.5 yıldır birlikteler. "Korunarak birlikte oluyoruz. Böyle bir durumda risk olmaz" diyen Yılmaz, hangi koşullarda anne olabileceğini ise şöyle anlatıyor: "Sezaryen doğum yapmam gerekiyor ve bebeğimi emzirmem yasak. 2-3 ay süreyle önleyici tedavi olarak bebeğin özel bir şurup kullanması gerekiyor. Artık tıp çok ilerledi." 
 
'KURTARMIYORUM, SEVİYORUM' 
Sevgi'nin ismini açıklamak istemeyen sağlık görevlisi erkek arkadaşı ise, "Durumu ilk duyduğumda tabii ki şaşırdım. Ancak ben bilinçli biriyim" diyor. "Korkmuyor musunuz?" sorusuna verdiği yanıt ise net: "Neden korkayım? Korkmamı gerektiren bir şey yok ki ortada. HIV pozitifler başkasına bulaştırmaktan çok yeni bir virüsü kapmaktan korkup korunmalı. İnsanlar bilgisiz oldukları için korkuyorlar. Cesaret ile alakalı bir durum yok. Birini kurtarmıyorum, sadece seviyorum." Sevgi'nin hep yanında olmasını ve kendisiyle bir ömür paylaşmayı istediğini söyleyen erkek arkadaşı, sözlerini şöyle noktalıyor: "Gerekli önlemlerle bebek sahibi olabileceğimizi biliyoruz. Bir bebek yapacağız. Oğlumuz olsun istiyoruz." 
 
'Tek eşliyim bana bulaşmaz demeyin'
En çok toplumdaki önyargılara kızdığını söyleyen Sevgi Yılmaz, "Kızımla aynı bardaktan su içiyor, aynı elmayı ısırıyorum. Sevgilimi doya doya öpüyorum. Açık bir yaranız yoksa deri üzerinden virüs bulaşmaz. HIV, dış ortamda en fazla 12 dakikada bulaştırıcılığını yitiriyor" diyor. "Korunmasız cinsel ilişki yaşayanlar veya kendisine kontrol edilmemiş kan nakil edilen kişiler riske açık haldeler" uyarısında bulunan Yılmaz, "Tek eşliyim diye bana asla bulaşmaz demeyin. Herkes düzenli test yaptırsın" uyarısında bulundu. 
 
SABAH