Pamukoğlu, partisinin Nazilli ilçe teşkilatı hizmet binasının açılış törenine katıldı. Osman Pamukoğlu'na Aydın İl Başkanı Erol Şahin, Nazilli İlçe Başkanı Namık Kemal Karamercan ve partililer eşlik etti. Açılışın ardından vatandaş ve esnafla sohbet eden Pamukoğlu, esnafın sorunlarını dinledi. Çarşı esnafını ziyaretten sonra Nazilli Şehitler Abidesine gelerek şehit aileleriyle sohbet etti. Pamukoğlu, şehitler abidesinde bulunan şehit fotoğraflarını uzun süre inceledi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu yaptığı açıklamada, başta ekonomi ve ülke gündemini değerlendirirken demokratik açılımı eleştirdi. Osman Pamukoğlu, Türkiye'nin iki şeye ihtiyacı olduğu söyleyerek; "Halkın ekonomik gücü artırılacak ve bu ülkeye güvenlik gelecek. Diğer bir ifadeyle bir canlının ekmek ve huzura ihtiyacı vardır. Bunu biz sağlayacağız. Vatandaşın dertlerini dinliyorum. Ben de onlara memleketin meselelerini anlatıyorum ve çözüm yolları gösteriyorum. Benim Aydın'da gördüğüm şudur.

Aydınlılar gerçekten aydın insanlar" dedi.
Pamukoğlu, Aydın'ın ülkenin hem siyasal hem toplumsal hem de güvenlik ile ilgili meselelerini en iyi anlayan ve hassasiyet gösteren insanlarla dolu olduğunu gördüğünü söyledi.

Aydınlıların işin farkında olduğunu anlatan Pamukoğlu, şöyle konuştu: "Ülkenin nereye doğru gittiğini görüyorlar. Açılımın şu an geldiği yer vahim. Derhal tedbir alınması gerekmektedir. Lafları eviren çeviren, doğru konuşmayı, dürüst konuşmayı bir türlü beceremeyenlerin partisi kapatıldı. Böyle gidilirse, dağlar eşkıyalardan temizlenmez. Bunlar ortalıkta gezinirlerse bu ülkenin sonu bölünmedir. Biz bunun önünü keseceğiz. Partim iki şey için var. Birincisi halk. Halkın ekonomik gücü artırılacak. İkincisi bu ülkeye güvenlik gelecek. Diğer ifadeyle bir canlının iki şeye ihtiyacı var. Ekmek ve huzur. Bunu biz sağlayacağız."

Pamukoğlu, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bir de konferans verdi. Pamukoğlu konferansın adından Nazilli'den ayrıldı./iha