TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yönettiği oturumda muhalefet sözcüleri, muhalefet sözcüleri, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlamasına izin vermediği ve işçilere sert müdahale yapıldığı gerektesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert şekilde eleştirdi. Muhalefetin eleştirilerine Başbakan Erdoğan adına İçişleri Bakanı Beşir Atalay cevap verdi.

Konuşmaların ardından gensorunun gündeme alınıp alınmaması konusunda oylamaya geçildi. El kaldırma yöntemiyle yapılan oylamada gensorunun gündeme alınması reddedildi.

CHP, geçtiğimiz hafta, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili, toplumsal barışı tehlikeye atarak çatışmacı bir süreç başlattığı iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi vermişti. CHP Grup Başkanvekilleri Kamel Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilen gensoru önergesinde, "İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasını engelleyerek, toplantı ve gösteri özgürlüğünü ihlal eden, açıklamalarıyla güvenlik güçlerini orantısız kuvvet kullanmasına teşvik eden ve bu tutumu ile toplumsal barışı tehlikeye atarak çatışmacı bir süreci başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Anayasa'nın 98 ve 99'uncu, TBMM İçtüzüğünün 106. maddesi gereğince gensoru açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz" deniliyor.

CİHAN