AYDINPOST HABER SERVİSİ-Bir yılı aşkın zamandır genişletme çalışmaları devam eden Didim Dalyan mevkii ile Akbük kavşağı arasındaki 3 kilometrelik karayolu çalışmaları yazın gelmesiyle birlikte tatile girdi.

Dağlara doğru genişleyen kısımların şev kazıları bitirilen ancak yol kenarı sanat yapılarının yarım bırakıldığı sahada çalışan kimsenin bulunmamasının nedeni öğrenilemedi.

Didim'den toplantı dönüşü yolun durumu dikkatini çeken İnşaat Mühendisi ve haber yazarı Mehmet Özçakır "Trafiğin yoğun olmadığı bu günlerde yolun altyapısının bir an önce tamamlanması gerekirken önümüzdeki bir iki hafta sonra yazın gelmesi ile Turizm yolu olan ve Bodruma gidenlerin kullandığı ana ulaşım yolunda artan araç trafiği nedeniyle kazalar kaçınılmaz olacaktır" dedi.

Oysa yapılacak çok az şeyin kaldığı yolun bir an önce Turizm mevsimi başlamadan önce açılması ve hava sıcaklığının artması nedeniyle sıcak asfalt dökümününde uygun olduğunu belirten Özçakır "Karayollarının yol çalışmalarının bir sıraya konarak başlanan bir işi bitirilmeden diğer işe başlanılmaması gerekir" dedi.

Haber ve fotoğraf: Mehmet Özçakır