Türkiye"ye en büyük tehdidin, TSK bünyesindeki çeteleşmeden kaynaklandığını öne süren Zaman Gazetesi yazarı Mümtaz"er Türköne, “Ordu lağvedilmeli” dedi. Bu sözlere Fatih Altaylı Haberturk'teki köşesinden cevap verdi. Mümtazer Türköne'ye ağır sözler söyledi..

SAÇMALAMA HAKKINI KULLANIYOR

MÜMTAZ"ER Türköne, saçmalama hakkını kullanmaya devam ediyor. Önce Abdullah Öcalan"ın devlet hizmetine alınıp paşa unvanıyla Bodrum"a tayinini önermişti. Önceki akşam da 32. Gün"de saçmalamaya devam etti. Sakın ola ki, kendisine ve sözlerine kızdığımı zannetmeyin. Her şeyin söylenebileceğine, her şeyin önerilebileceğine inanırım. Türköne"nin, “Türkiye için en büyük tehdidin Türk Silahlı Kuvvetleri” olduğunu söylemesine de ne kızdım ne de “Böyle laf olur mu” diyecek halim var. Fikri bu olabilir.

AZERBAYCAN'DAN DARBE KOTARAN ADAM

Bir dönem Azerbaycan"da darbe kotarmaya çalışan adamın, AKP"li bir milletvekiliyle evlenince “demokratlaşması” beni ilgilendirmez. Saçmalaması da. Ama adının başına “Profesör” yazdıran birinin cehaleti beni ilgilendirir. Türköne, TSK"yı lağvedelim kıvamına gelince programa katılan bir emekli general, Türköne"ye “Sen 2.Mahmud musun?” diye sordu.
Türköne bilmiş bilmiş sırıtarak “3. Selim” diye düzeltti. Aklınca emekli general bilmiyor, Türköne biliyordu.

BİR HALT BİLDİĞİN YOK

Aslında bir halt bildiği falan yoktu. Emekli general, Yeniçeri Ocağı"nı lağveden 2.Mahmud"a atıfta bulunuyor ve Türköne"nin TSK"yı Yeniçeri Ocağı"na benzetmesine kızıyordu. Ancak “cahil profesör” Yeniçeri Ocağı"nın 2.Mahmud döneminde kaldırıldığından bihaber, bu işin 3. Selim döneminde yapıldığını zannediyordu. Türköne"ye bir tavsiyem var. Bundan böyle katılacağı programlarda saçmalama hakkına saygı duyuyorum.

GENERALDEN ÖZÜR DİLE

Ancak tarihi yanlışlar yapması çoluk çocuğu yanlışa sevk edebilir. O yüzden yanına bir “Mini Larousse” alsın. Hiç değilse ona bakıp konuşsun. Mesela bugün evinde varsa bir ansiklopedide “Vakayı Hayriye” maddesine baksın. Sonra da en azından bu somut yanlışı için o generalden özür dilesin./son haber