Vilayet Meydanı'nda saat 09.30'da düzenlenen törene Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1'nci Hava Kuvveti Komutan Vekili Tuğgeneral Semih Birdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ayhan Kavas ile çok sayıda sivil ve askeri yetkili katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törende İstasyon Meydanı ile Vilayet Meydanı arasında yapan Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere madalyaları verildi.

GENERAL BAYGINLIK GEÇİRDİ
Koşuculara madalyaları verildiği sırada askeri bandonun bulunduğu yerin yanında ayakta duran 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tuğgeneral Muzaffer Ok, baygınlık geçirdi. Tuğgeneral Ok'un fenalaştığını gören askeri bandoda görevli subay ve astsubaylar yanına gidip yere düşmesini engelledi.

Subay ve astsubaylar tarafından gölgelik bir yere götürülen Tuğgeneral Muzaffer Ok, burada çimlerin yanındaki korkuluk demirlerinin üzerine oturtuldu. Tuğgeneral Ok, burada yere yığılıp kaldı. Tuğgeneral Ok'a tören nedeniyle bekleyen askeri ambulansta görevli sağlık ekibi müdahale etti. Tuğgeneral Muzaffer Ok daha sonra sedye ile askeri ambulansa taşındı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Tuğgeneral Ok, Eskişehir Asker Hastanesi'ne götürüldü. dha