General kaçtı, inzibat yandı! İnternet andıcı davası sanığı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın firarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Askeri Savcılık, yakalama kararı çıkarılmasına rağmen emeklilik işlemleri dahil resmi işlemlerin tamamlanmasıyla ilgili harekete geçti. Savcılığın, Bakıcı’yı adli mercilere teslim etmekle görevli Ankara Merkez Komutanlığı’nda personeli sorguladığı iddia edildi.

Emeklilik dilekçesi verdi

Davanın 3 numaralı sanığı olan Bakıcı hakkında 8 Ağustos’ta yakalama kararı çıkarıldı. Bakıcı, GATA’dan bir haftalık rapor alıp, evinde istirahat etti. Ardından da görevine başladı. Aynı gün 1 aylık izin dilekçesi vererek, izne ayrıldı. İzin dilekçesinin onaylanmasının ardından Bakıcı’dan haber alınamadı. Bakıcı, eşine 12 Eylül’de verdiği vekaletnameyle emeklilik dilekçesini, komutanlığa iletti ve emekliliği onaylandı. Tümg. Bakıcı bu sırada Kuzey Irak üzerinden Rusya’ya geçerek, firari sanık durumuna düştü.

‘Dalan’la buluştu’

Bakıcı’nın Moskova’ya uçtuğu, buradan da Minsk’e geçtiği, daha sonra da firari Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan’la buluştuğu ileri sürüldü. İkilinin, Musevi asıllı bir işadamına ait bir çiftlikte kaldığı da iddia edildi. Bakıcı’nın, Rusya’ya firar etmeden önce hesaplarını boşalttığı ve yanına yüklü miktarda para aldığı da öne sürüldü.

Korucular mı yardım etti?

Tümg. Bakıcı’ya, Türkiye sınırından çıkışında, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yaptığı dönemde emrinde çalışan korucubaşı Selim Babat’ın yardım ettiği iddia edildi. Babat’ın, Tümg. Bakıcı’yı bir grup korucu ile birlikte Kuzey Irak’a kaçırdığı iddiası gündeme geldi. Bakıcı’nın, Şırnak’ta görev yaptığı dönemde Babat’a, Tümen Komutanlığı’nda 3 adet lojman tahsis ettiği de öne sürüldü.

Ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor

Jandarma Genel Komutanlığı Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı olan Tümg. Bakıcı hakkında, İnternet Andıcı davasında 8 Ağustos’ta ‘yakalama’ kararı verildi. Davanın 3 numaralı sanığı olan Bakıcı ile 19 şüpheli hakkında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Üst üste üç suç!

Firarı inceleyen idari tahkikat heyeti, hakkında yakalama kararı olan Tümg. Bakıcı’nın göreve başladığında yakalanıp teslim edilmemesi, kendisine izin verilmesi ve emeklilik dilekçesinin kabul edilip işleme konulmasının ayrı ayrı suç oluşturduğunu belirledi. Ancak 12 Eylül’de dilekçesi işleme konulan Bakıcı, işlemleri jet gibi tamamlanınca 20 Eylül’de emekliye ayrıldı. vatan