Garanti Bankası'ndan çıktıktan sonra Türkiye'de yatırımlarına elektrik, lokomotif, tıbbi cihaz ve uçak motorları konusunda devam edeceği bildirilen General Electric Türkiye'ye yatırıma geliyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çırağan Sarayı'nda General Electric (GE) Başkan Yardımcısı John Rice'ı kabul etti. Çağlayan ve Rice, GE'nin Türkiye'deki yatırım kararlarını kamuoyuna açıkladı. GE Baskan Yardımcısı John Rice, yatırımların enerji, sağlık, ulaşım ve altyapı alanlarında olacağını söyledi. İnovasyon ve altyapıya odaklanacaklarını dile getiren Rice, Ar-Ge yatırımları olacağını da ekledi. Rice Türkiye'yi GE'nin yatırım listesinin başına koyduklarını belirtti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''GE'nin havacılık, enerji, sağlık, ulaşım ve altyapı geliştirme alanlarında gerçekleştirileceği yatırımlara baktığımda, GE, bizim 2023 perspektiflerimizi ve Türkiye'nin hangi konularda yatırıma ihtiyaç duyduğunu çok iyi okumuşlar diyebilirim'' değerlendirmesini yaptı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''GE'nin seçtiği sektörlere baktığımda, teşvik sisteminde bizim yapmak istediğimiz hedefi tam on ikiden vurmuşlar. Bizim yeni teşvik sistemimizin en temel noktalarını bulmuşlar'' dedi. Çağlayan, ''İlk defa GE net bir rakam telaffuz ederek kendilerini taahhüde bağladı. Yatırım yeri, nerede olacağı, hangi türde olacağı, önümüzdeki bir kaç ay içinde netleşmiş olacak'' dedi.

GE'nin, önümüzdeki 3 yılda Türkiye'ye 900 milyon dolarlık yatırım yapılacağı ve yatırımların enerji, sağlık, ulaşım ve altyapı alanlarında olacağı bildirildi.

2005 yılında Garanti Bankası’nın 182 kurucu hissesine 250 milyon dolar, yüzde 25.5 hissesi için de 1 milyar 555 milyon dolar ödeyen General Electric, Garanti Bankası'ndaki yüzde 20.85 hissesini satarak Türkiye'den çıkmıştı.