Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. MHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen basına kapalı ziyaret, 1 saat 15 dakika sürdü.

Orgeneral Başbuğ'u genel merkez binası önünde karşılayan Bahçeli, görüşmenin ardından da aracına kadar uğurladı. Uğurlamadan önce Orgeneral Başbuğ yaptığı kısa açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmasının ardından "Bahçeli'nin kendisine nazik bir ziyarette bulunduğunu" anımsattı.

Bu ziyareti iade etmek amacıyla MHP Genel Merkezi'ne geldiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, Bahçeli ile çok yararlı, detaylı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Orgeneral Başbuğ, daha önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la yaptığı görüşmede olduğu gibi özellikle bugünlerde Türkiye'nin terörle mücadelede içinde bulunduğu durumla ilgili bazı bilgi ve görüşlerini Bahçeli'ye ilettiklerini aktardı. Orgeneral Başbuğ, "Bundan sonra terörle mücadelede Türkiye'nin neler yapması gerektiği konularındaki düşüncelerimizi ifade ettim.

Kendilerinin bu konulara ilişkin çok değerli görüşlerini ve önerilerini dinleme şansına sahip oldum" dedi. Orgeneral Başbuğ, görüşmenin çok yararlı olduğunu düşündüğünü ve bu açıdan memnun olduğunu ifade etti.

Orgeneral Başbuğ, Bahçeli'nin kendisine, MHP Genel Merkezini ilk ziyaret eden Genelkurmay Başkanı olduğunu söylediğini, bundan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Vatan