Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik ikinci büyük hava operasyonunu gerçekleştirdi. 16 Aralık'ta Kandil'e yapılan operasyondan sonra dün de 14.25-15.00 saatleri arasında Zap başta olmak üzere birçok örgüt kampı, Türk F-16 ile F-4 savaş uçakları tarafından bombalandı. Aynı hedefleri bir saat sonra sınırdaki topçu birlikleri de ateş altına aldı. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada yüzlerce PKK'lının vurulduğunu açıkladı.
TSK, Kuzey Irak'ta keşif uçuşu yapan insansız hava aracı Heron ve ABD'den gelen istihbaratı değerlendirdi. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı savaş uçakları, PKK'nın Zap bölgesindeki kamplarına yönelik bir hava harekâtı düzenledi. ABD ile "Operasyona dönük anlık istihbarat paylaşımı" çalışması kapsamında gerçekleşen 35 dakikalık operasyonda, 'Lazer Güdümlü Mühimmat' kullanıldı.
Operasyon başlamadan önce Irak hava sahasının kontrolünü elinde bulunduran Amerikan güçlerine haber verildi. ABD Irak hava sahasını Türk uçaklarına açtı. Operasyon Genelkurmay Başkanlığı karargâhından saniye saniye izlendi.

16 uçak katıldı

Operasyona, Malatya Erhaç Hava Üssü ve Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan Korsan Filo'nun F-4E 2020 uçakları ile Pars Filo'nun Lantrin sistemleri bulunan F-16'ları katıldı. 182. Filo (F-16/ Atmaca) ise iki bombardıman filosunu korumakla görevlendirildi. Operasyona 16 uçak katıldı.
Operasyonun hedefi ise Zap ve Hakurk bölgesindeki PKK kampları oldu. Bombardıman sırasında Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerin DTP'li milletvekilerinin de aralarında bulunduğu heyete teslim edildiği Cemço kesimlerinin de vurulduğu belirtildi.
Vurulan hedefler arasında PKK'nın Doçka uçaksavar bataryalarının da bulunduğu ifade edildi. Uçakların bombardımanının ardından Kara Kuvvetleri, uzun menzilli füzeleri ve 155 milimetrelik obüsleri ile bölgeyi 15 dakika boyunca dövdü.
Genelkurmay Başkanlığı, yılbaşından önce bombardımanın ardından çekilen görüntüleri, basın yayın organları ve kamuoyuyla paylaşacak.