İnternet Andıcı davasına bakan mahkemenin, dava konusu internet andıcı belgesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istediği Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen yazı dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir vekili tarafından gönderilen cevabi yazıda, 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlanan internet andıcı belgesinin, 3 Eylül 2009 tarihinde imha edildiği, bu nedenle de mahkemeye onaylı suretlerinin gönderildiği bildirildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İnternet Andıcı davasında tutuklu sanık Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun çapraz sorgusuna devam edildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, internet andıcının eklerinde gri ve siyah propaganda görüp görmediğini sordu. Sanık Çubuklu ise andıcın ekinde bu konuları görmediğini belirterek "Görseydim imzalamazdım. İtiraz eder not yazardım. Ekinde imzam da yok. Muhtemelen bana geldiğinde de ekinde bunlar yoktu ya da konmadı." dedi.

Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek de sanık Çubuklu'ya, "İlker Başbuğ'un 'Kağıt parçası' açıklamasının talihsizlik olduğunu söylediniz. Sizin bu talihsizlik şeklindeki açıklamanız daha fazla talihsizlik değil mi?" diye sordu. Sanık Çubuklu, bu soruyu, "Ben 'keşke söylemeseydi' anlamında söyledim. Bu söz üzerinde çok tartışıldı. Silahlı Kuvvetler yıpratılmak istendi. Eleştiri anlamında söylemedim." diye cevapladı.

Duruşmada, Çubuklu'nun çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma, 26 Aralık 2011 tarihine ertelendi. Mahkeme, 15 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, Bedrettin Dalan, Nusret Taşdeler ve Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararlarının da devamını hükme bağladı.

Öte yandan, mahkeme tarafından İnternet Andıcı isimli belgenin aslının ve eklerinin gönderilmesini istediği Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen cevap da dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir Vekili Hakim Albay Şakir Aytaş imzasıyla gönderilen cevabi yazıda, 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlandığı iddia edilen İnternet Andıcı belgesi ile eklerinin asılları yerine dava sanıklarından Albay Cemal Gökçeoğlu'nun 'Aslı gibidir' şeklinde onayı ile onaylanmış suretlerinin gönderildiği öğrenildi. Murat Uslukılıç tarafından yazılan internet siteleri konulu andıçın aslının gönderilmemesi ile ilgili olarak da 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlanan andıçın, 3 Eylül 2009 tarihinde ekleri ile birlikte imha edildiği bildirildi. Bu imha işlemine ilişkin tutanak da Adli Müşavir vekili Aytaş tarafından cevabi yazı ile birlikte mahkemeye gönderildi.

Andıcın Ek-A isimli ekinde, 'Günlük olarak takip edilen ve Türkçe yayın yapan internet siteleri' başlıklı toplam 292 internet sitesinin ismi bulunuyor. Ek-A'da ise 'Günlük olarak takip edilen yabancı dilde yayın yapan internet siteleri' başlıklı 138 adet internet sitesinin listesinin bulunuyor. Andıcın güvenlik tedbirleri başlıklı imzasız 2 sayfalık Ek-C'si de gönderilen belgeler arasında yer alıyor.