2012 Olimpiyatı için ihtiyacı olan parayı kazanmanın yolunu buldu

2008 Pekin Olimpiyatı'nda yarışan 23 yaşındaki Campbell, Auckland'da 'Centilmenler Kulübü' adlı 14 odalı bir genelev açtı.
Onun hedefi kazanacağı parayla ailesine daha az yük olmak. Pekin Olimpiyatı için 58 bin sterlin (145 bin TL) harcayan Campbell, bu paranın büyük kısmının ailesi tarafından karşılandığını ve ailesinin bu parayı biriktirmek için çok çalıştığını anlatıyor. Nakit para biriktirmenin çok zor olduğunu ve bunun için de bu yolu bulduğunu söyleyen genç tekvandocunun tek amacı 2012 Olimpiyatı'nda ülkesini başarıyla temsil etmek...
Ancak Yeni Zelanda'nın olimpiyat yetkililerine göre iş bu kadar kolay değil. Onlar Campbell'ın bu seçimle olimpiyata katılma şansını riske attığını söylüyor.

Fiziki yeterlilik yetmez!
Takımın finansman müdürü John Schofield, “Olimpiyata göndereceğimiz sporcuların seçimi sırasında sadece fiziki performanslarına bakmıyoruz, milli olaylarda o sporcunun topluma ve gençlere örnek biri olması da önemli” diyor.
Yeni Zelanda'da altı yıl önce fuhuş suç olmaktan çıkarılmış ve genelevler bazı düzenlemelerle yasal olarak açılabilir hale gelmişti. Ayrıca açılan genelevlerde yasalar çerçevesinde sağlık ve güvenlik standartları da aranıyor.

bbc