Nazilli'nin yarım asırlık sorunu olan ve şehrin merkezinde kalan genelevin yıkımından önceki son incelemeler sırasında bulunan mezar, uzun süren kazı çalışmalarının ardından içinin boş olduğu anlaşıldı.
Geçen aylarda genelevi takas yöntemiyle alan Nazilli Belediyesi, dün yıkımı için çalışmalar yapan ekipler ve Belediye Başkanı Alıcık, şok olmuştu. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, araştırma çalışmalarına hiçbir bilgiye ulaşamadığı mezarı, Nazilli Eğriboyun Mezarlığına taşımak için çalışma başlattı. Bizzat taşıma işlemini yöneten Başkan Alıcık, mezarı 6 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde kazmasına rağmen hiçbir kemik kalıntısına ulaşamadı. Uzun süren kazı çalışmaları sonrası mezarın fos çıktığını ifade eden Başkan Alıcık, şöyle konuştu: "Yıkım esnasında operatörlerimize belirterek mezar alanına dokunmadık. Müftülükle yaptığımız görüşme sonrasında mezarı, Nazilli Eğriboyun Mezarlığına defnetmek için bugün çalışma başlattık. Bizzat kontrolüm altında yapılan çalışmalarda hiçbir kemik kalıntısına ulaşamadık. Altı metre derinliğinde kazdık ne kemik var ne de defnedilen bir şey."
GENELEVİN YIKILMASI NAZİLLİ İÇİN MİLAT
Genelevin yıkılmasının Nazilli için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Alıcık; sözlerine şöyle devam etti: "Ben genelevin yıkılmasını Milat olarak kabul ediyorum. Çünkü 1994'den beri seçim vaatlerinde hep burasıyla ilgili şart koşmuşlar, her seferinde seçim beyannamelerine yazmışlar. Ama ne yazık ki 1994'den beri uğraşmalarına rağmen yıkılamamış. 2010 yılındayız neredeyse 16 yıl geçmiş. Bu geçen süreçte yıkılamayan genelevi yıkmak bize nasip oldu. Buraya baktığımızda yan tarafında sanayi, diğer tarafında mahalle var, 3 tane mahalle ortasında kalmış bir yerdi."
Burasının Nazilli'nin gelişimine de çok engel olduğunu anlatan Alıcık, sözlerini şöyle sürdürdü: "En azından şu an etrafta gördüğümüz evler, arsalar hem değerlendi hem de mahalleli rahatladı. Ayrıca buradaki evler gönül rahatlığıyla evimiz şurada diyebilecek. Artık evlerini tarif edebilecekler. Bu mutluluğu mahalleliye yaşattığımız için Nazilli Belediyesi olarak çok mutluyuz. Nazilli Belediye Başkanlığı seçim vaadimde yoktu gerçi ama bunu da gerçekleştirdik. Bunun mutluluğunu ve hazzını yaşıyorum."
Mezar kazısı ve genelevin yıkım çalışmaları bir taraftan devam ederken, diğer taraftan bazı mahalle sakinlerinin enkaz arasından tahta odun gibi kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşıladıkları dikkat çekti.