İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri'nin İzmir, Mersin, Adana, Aydın ve İstanbul'da düzenlediği operasyonlarda yakaladığı 36 kişilik genelev çetesi üyesi oldukları iddia edilen şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri İzmir genelevinde yasadışı yapılanma olduğu yönündeki bir ihbarı değerlendirdi. 15 ay süren teknik takibin ardından zanlıların M.K, kardeşi S.K, N.G. ve A.S'nin elebaşılığında yasa dışı yapılanma oluşturdukları öne sürüldü.

Şebeke üyelerinin çeşitli yöntemlerle kandırdıkları kadınları önce uyuşturucuya alıştırdıkları daha sonra ise yüksek miktarlarda senet imzalattırarak genelevde çalıştırdıkları bilgisine ulaşıldı.

Şebeke elemanlarının kaçmak isteyen kadınlara da domuz bağı yöntemi ile işkence yaptıkları belirtildi. İzmir genelevinde çalışan bazı kadınlarla sorun yaşadıkları iddia edilen çete üyelerinin aynı zamanda bu kadınları farklı illerdeki genelevlerine gönderdikleri ve çalıştırdıkları da ortaya çıktı.

Operasyon sonrasında zanlıların ifadelerinde ayrıca çeteden kaçarak İstanbul'a giden bir kadının, ilköğretim okuluna giden kız kardeşine tabancayla ateş edilmek suretiyle korkuttukları ve böylece kadının İzmir Genelevine geri gelmesinin sağlandığı, kaçmak isteyen bazı kadınların dövüldüğü, bazılarına domuz bağı yöntemiyle işkence yapıldığı belirlendi.

Çetenin, üniversite öğrencisi olarak tanıttıkları G.M. ve A.Y adlı genç kızları, iş adamlarıyla ve üst düzey bürokratlarla tanıştırdıkları, Urla'da kiralayıp kamera düzeneği kurdukları bir villada gizli görüntülerini çekmeyi planladıkları iddia edildi.

ZANLILAR ARASINDA AVUKAT VE ASKER KAÇAĞI VAR

Çete üyesi oldukları iddia edilen ve gözaltına alınan zanlılar arasında C.T.K. adlı avukatın da bulunduğu, 1 zanlının sahte kimlik kullandığı, 1 zanlının asker kaçağı olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında 10 ruhsatsız tabanca, 1 gaz tabancası, 4 pompalı tüfek, 85 gram esrar, 1 cop, bir miktar eroin, genelev kadınlarına imzalatılan senetler, ve genelev kadınlarının borçlarının yazıldığı ajanda ele geçirildi.

18 zanlı, ''suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, su örgütüne yardım etmek, suç örgütü adına faaliyette bulunmak, insan ticareti yapmak, silahla adam yaralama, iş yeri kurşunlama, zorla kadın çalıştırmak, fuhuş yapmaya zorlamak, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak, resmi belgede sahtecilik, çalıntı araç kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi.