Bircom Teknoloji A.Ş., 2010 yılı sonunda başladığı büyüme çalışmalarına yeni bir atamayla devam ediyor. Kendi Ar-Ge birimine sahip olan, TTGV ve TÜBİTAK ile ortak projeler üreten ve Türk telekomünikasyon pazarına sürekli olarak yeni yazılımlar ve donanım destekli uygulamalar sunan Bircom Teknoloji’de, sektörün deneyimli isimlerinden Murat Bolten Genel Müdür olarak atandı. Bolten, Bircom Teknoloji’nin Türkiye’de pazar lideri konumunda bulunan ve yurtdışında da adından söz edilen projelerinin tümünden sorumlu olarak görev yapacak.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden mezun olan Murat Bolten, profesyonel hayatına Elf/Selyak'ta başlamış ve sırası ile Bayındır Holding ve Kıraça Holding'de devam etmiştir. Network yöneticisi göreviyle Bayındır Holding'in Antalya Havalimanı projesinde yer almıştır.
 
Hollanda ve Almanya'da alternatif telekom hizmetleri alanında faaliyet gösteren iki ayrı şirketin kuruluşunu gerçekleştiren Bolten, bu sürecin ardından Türkiye'nin ilk alternatif telekom operatörleri arasında yer alan TelcoTurk ve ardından MobiusTelekom'un kurucu ortağı olmuştur. Burada alternatif operatörlere teknoloji ve destek birimi oluşturan Bolten, aynı dönemde Komshu İletişim Hizmetleri firmasının da yönetici ortağı görevini yürütmüştür.
 
Bircom hakkında:
39 yıllık tecrübesiyle her büyüklükten ve her sektörden firmaya yüksek kaliteli iletişim çözümleri sunan Bircom, tümü kendi alanında teknoloji lideri olan firmaların Türkiye distribütörlüğünü yürütmektedir. Pek çok küresel markanın ülke çapında dağıtım, lokalizasyon, eğitim, saha kurulum desteği, merkezi yönetim hizmetleri ve satış sonrası hizmetleri Bircom tarafından sunulmaktadır. Bircom, kurumların bilişim ve telekom alanındaki ihtiyaçlarına en gelişmiş teknolojiler doğrultusunda en kapsamlı çözümleri, en yüksek müşteri memnuniyetiyle sunma anlayışına sahiptir. Pazara sunduğu ürünler, Türkiye’nin her bölgesinde sertifikalı bayi kanalı ya da telko operatörleri üzerinden temin edilebilir. Bircom ürünleri ülkemizin dört bir yanında tüketici açısından en yüksek fiyat/fayda oranını sağlayacak bir yaklaşımla sunulmaktadır. 2002 yılından bu yana kendi AR-GE birimine sahip olan Bircom, TTGV ve TÜBİTAK ile ortak projeler üretmektedir. Bircom, ülkemiz telekomünikasyon pazarına yeni ürünler sunmakta yakaladığı başarıyı, 2011 yılında, ilgili AR-GE bölümünü Bircom Teknoloji A.Ş. yatırımına dönüştürerek Yıldız Teknik Üniversitesi Teknokent kampüsüne taşımıştır. Yazılım geliştirme alanında da çalışmalar yürüten Bircom, ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin sıralandığı Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında dört kez üst üste yer alma başarısını göstermiş, yine Deloitte tarafından hazırlanan 2007, 2009 yılları Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ‘En Hızlı Büyüyen Teknoloji Firmaları’ listelerine girerek ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.