ADANA'da bir üretici birliğinin Genel Müdürü Fevzi K.'ya, cinsel ilişkiye girdiği çiçekçi Ş.E. ile birlikte 4 kişi tarafından "cinsel içerikli kasetle" şantaj yapıldı. Suçüstü yakalanan 4 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fevzi K., geçen ay Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, kendisinden şantaj yoluyla 100 bin YTL istendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kendisini arayan kişinin telefonda, “Eğer istediğimiz 100 bin YTL'yi vermezsen kaseti ilgili yerlere göndeririz” dediğini belirtti. Bu suç duyurusu üzerine, genel müdür Fevzi K.'nın cep telefonu mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Genel müdürü arayan şantajcılar belirlendi. Yapılan pazarlık sonucu ön ödeme olarak 20 bin YTL'nin verilmesi sırasında yakalanan 4 zanlının, genel müdürün yasak aşk yaşadığı iddia edilen çiçekci Ş.E. ile onun oğlu 19 yaşındaki M.C.E. ve arkadaşları 42 yaşındaki N.Ş. 31 yaşındaki A.Ş. olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısı'nca "şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihmal etmek" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen zanlılar, "tutuklama koşulları gerçekleşmediği" kanaatiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İLİŞKİYİ KAYDETMİŞ

Çiçekçi Ş.E., nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında, genel müdür ile 2 yıl önce kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini ve bu ilişkiyi kaydettiğini, ancak şantajdan haberinin olmadığını öne sürdü. Ş.E., Fevzi K. ile ilişkisini ve kaset olayını şöyle anlattı:

“Söz konusu kasetteki görüntüleri 2 yıl önce kaydettim. Fevzi K. ile kendi rızamız dahilinde ilişkiye girdik. Görüntüleri kaydettiğimden Fevzi K.'nın haberi yoktu. Zaman zaman bize çiçek siparişleri vermekteydi. Kaset nasıl oyduysa oğlumun eline geçmiş. Fevzi K. beni aradı. N. ve A.'yı tanıyıp tanımadığımı sordu. Ardından söz konusu kasetin aslını getirmem halinde bana maddi menfaat sağlayacağını söyledi. Ben de kabul ettim. 20 bin YTL ve senedi aldıktan sonra jandarma bizi yakaladı.”

KASETİ SANDIKTA BULMUŞ

Ş.E.'nin oğlu M.C.E. ise şantajdan annesinin haberinin olmadığını savundu. M.C.E., “Evdeki sandığı karıştırırken annem ile tanımadığım bir şahsın cinsel birleşme görüntülerini içerir kaseti buldum. Gazetelerde Fevzi K.'nın resmini gördüğümden, kasetteki kişinin kim olduğunu anladım. Durumu A.Ş."ya anlattım. Bir kopyasını kendisine verdim. A.Ş. tanıdığı Fevzi K. ile görüşüp kaseti göndermiş. Fevzi K. da kaseti izledikten sonra aslını annemden istemiş. Ben de kaseti anneme verdim. Kaset karşılığında da anneme para teklif etmiş. Sonra gelişen olaylardan haberim yok” dedi.

KASETİ ARACILAR GÖTÜRMÜŞ

Şantaj olayına yardımcı oldukları iddia edilen A.Ş., arkadaşı M.C.E.'nin kaseti kendisine getirdiğini ve Fevzi K.'dan 100 bin YTL talep ettiğini söylediğini belirtti. A.Ş., “Ben de Fevzi K.'yı tanıyan amcamın oğlu N.Ş. aracılığıyla kaseti gönderdim” derken amcasının oğlu N.Ş. ise “A.Ş. yanıma gelerek Fevzi K.'nın bir kadınla cinsel içerikli görüntüleri olduğunu ve kaseti veren kişinin 100 bin YTL istediğini bana söyledi. Ben de kaseti bir arkadaşım aracılığıyla Fevzi K.'ya ilettim. Ben para almadım” diye ifade verdi.