TBMM Başkanı Yıldırım, Danışma Kurulu toplantısı nedeniyle birleşime  önce 30, daha sonra 15 dakika ara verdi.

Birleşimin üçüncü oturumunu açan Yıldırım, 27. dönemin hayırlı  olmasını diledi. 24 Haziran'da milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte  gerçekleştirildiğini anımsatan Yıldırım, yeni dönemde Meclise önemli görevler  düştüğünü ifade etti.

Mecliste artık bütçe kanun tasarısı hariç yasama faaliyetlerinin  milletvekilleri tarafından teklif edileceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Yeni dönem Meclisimizin önemli hususiyetlerinden birisi de temsilde  adaleti olabildiğince sağlamış olmasıdır. Oy verenlerin yüzde 97'si bu Mecliste  temsil edilmektedir. Bu güzel bir sonuçtur. Bunun yasama faaliyetlerine olumlu  katkı sağlayacağına inanıyorum. Meclisimizin yeni dönemde oluşturacağı gerek  kanun yapmada gerek denetim faaliyetlerinde gerekse toplumun her konudaki  beklentilerini karşılama noktasında çalışma süreci içerisinde bazı teamüller,  uygulamalar geliştireceğine yürekten inanıyorum. Parti gruplarının, grup  yöneticilerinin karşılıklı anlayış ve istişare içerisinde Meclisimizin  olabildiğince verimli çalışmasını temin bakımından çalışmalarının çok yerinde  olacağını düşünüyorum. Meclis Başkanı olarak bu konuda tüm parti gruplarıyla  uzlaşmaya dayalı bir yönetim anlayışını geliştirmenin gayreti içerisinde  olacağım."

Yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Yıldırım'a  hayırlı olsun dileklerini ileterek, "Yıllardır hizmet ettiğiniz, önemli görevler  üstlendiğiniz, TBMM'nin şu anda birinci partisi olan AK Parti'nin mensubu olmakla  birlikte, oradan çıkmakla birlikte, sizin üstlendiğiniz görevi AK Parti'nin  Meclis Başkanı olarak değil de hepimizin Meclis Başkanı olarak ifa etmeniz  arzumuz, temennimiz ve umudumuzdur." ifadesini kullandı.

Yeni dönemde münakaşadan çok müzakere imkanı bulmak istediklerini dile  getiren Altay, CHP'nin yapıcı, uyarıcı, samimi, ancak etkili muhalefet yapacağını  söyledi.