Yaşlı yöneticilerin ağırlıkta bulunduğu CHP'de, genç yöneticiler 'yaş haddi' nedeniyle görevden alındı. CHP'nin 72 yaşındaki genel sekreteri Önder Sav, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Pala ve yönetim kurulu üyelerinin 30 yaşını aştıkları gerekçesiyle başkanlık edemeyeceğine karar verdi.



Böylece, kadın kollarının ardından CHP'de gençlik kolları yönetimi de feshedilmiş oldu. Gençlik ve kadın kollarında son 5 yıldır kurultay toplanmıyor.

Yeni gençlik kolları yönetiminin CHP lideri Deniz Baykal başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenmesi bekleniyor. CHP'de gençlik ve kadın kolları yönetimlerinin belirlenmesi için uzun süredir kongre yapılmıyor. Oysa bu yönde hazırlanan yönetmeliklerde 2 yılda bir kolların yeni yönetimlerinin belirlenmesi için kongre yapması öngörülüyor. Partide son olarak 2004'te kadın ve gençlik kurultayları toplanmıştı. CHP kadın kolları, yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermiyor. 2007 seçimlerinin ardından parti içi muhalefet başlatan Samsun Milletvekili Haluk Koç'a destek veren Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, görevden alınmıştı.