Altunelli, "Bu konuda hedefimiz çok nettir, bir ülkede en çok hangi değer, en çok hangi olgu daha çok ise, o ülkenin yöneleceği alan ve bu değeri değerlendirme perspektifi o yönde ağırlık kazanmalıdır.

Bizim ülkemizde de sahip olduğumuz en önemli değerlerimizden birisi gençlerimizdir" dedi.

Herkesin kabul ettiği üzere çok ve etkin olma potansiyeli taşıyan bir genç nüfüsa sahip olduğumuzu ancak, bu çok önemli değerimizi maalesef heba ettiğimizi kaydeden Altunelli şöyle konuştu:

 

"Gençlerimiz zamanlarının önemli bir bölümünü iş aramakla, internet cafelerde zaman öldürmekle veya kahvehanelerde geçirmekteler.

Bu acı verici tablo ve boşa geçirilen zaman karşısında elinde erk bulunduranlar herhangi bir sonuç alan gayret içerisinde değilller.

Demokrat Parti olarak bu büyük kaynağımızın ve değerimizin farkında olduğumuzu söyleyebilirim, ve sürekli olarak bu çok önemli kaynağımızı nasıl aktif hale getirebiliriz, onlara nasıl daha iyi hayat koşulları oluşturabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz.

Bu gayretlerimizin vardığı nokta  itibariyle söylüyorum ki,

Bizim hükümetimiz iş başına geldiğinde biz GENÇLİK BAKANLIĞI’nı ihdas edeceğiz.
Evet Gençlik Bakanlığı nı kuracağız, bu bakanlık icracı bir bakanlık olacaktır, devlet bakanlığı olmayacaktır, tüm spor teşkilatlarını da uhdesine alacak ve yatırımcı bir bakanlık olacaktır.

Yabancıların bizden en çok çekindikleri potansiyelimiz olan gençlerimiz ile ilgili düzenlemeleri yapmak, bir genel müdürlüğün altından kalkabileceği bir iş değildir, bu ancak yatırımcı bir bakanlık çerçevesinde etkin şekilde hayat bulabilecek bir durumdur ve biz bunu yapacağız inşallah.

Buradan müjdeliyorum ki Demokrat Parti en çok bu gençlik potansiyelini önemsemektedir"

BİR MİLYON GENCE YURT DIŞI FIRSATI

Altunelli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakında kamuoyuyla paylaşacağımız projemiz olan 1.000.000 gence yurt dışı fırsatı çerçevesinde liseyi bitiren 1.000.000 gencimizin üniversite eğitimine başlamadan önce yurt dışını görmesi,  kültür gelişimini arttıracağı gibi hangi alanda yüksek tahsil yapmak isteyeceğini de belirlemesi açısından oldukça faydalı olacaktır.

O gençlerimizin döndüklerinde kültürlerini arttırmış ve ne istediklerini daha iyi bilen fertler olarak üniversite tercihlerini yapmaları halinde ülkemiz hesaplanması çok kolay olmayan ama yakın ve orta vadede bize bu projenin maliyetinin çok üstünde faydalar getirecek sonuçlar doğuracaktır.
Bizi takip edin gençlerimize bu en önemli potansiyelimize yönelik diğer projelerimize de yakında kamuoyuyla paylaşacağız"