Düzenlenen törende terör lanetlendi.
Kuşadası Kadınlar Denizi Mahallesi'nde, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin adlarının verildiği sokakların bulunduğu yerde düzenlenen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, İngiltere Başkonsolosu William Buttigieg, İrlanda Büyükelçisi Tom Russel, İrlanda Konsolosu Fona Nic Doshanna, terör saldırısında yaşamlarını yitiren Deniz Tutum, Ufuk Yücedeniz ve kız arkadaşı Eda Okyay'ın aileleri ile İrlandalı turist Tara Whelan'ın yakınları
katıldı.
Tören alanına gelen Ufuk Yücedeniz'in annesi Güler Yücediniz, oğlunun fotoğrafını görünce fenalık geçirdi. Tören sırasında sürekli gözyaşı döken aileleri; Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı.
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, 4 yıl önce meydana gelen olayda yaşamını yitiren evlatların acısını halen yüreklerinde hissettiklerini belirterek terörü lanetledi. Belediye Başkanı Altungün, terör saldırısında yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin Kuşadası'nda birer sokağa isim verilmesi kararının Belediye Meclisi Üyeleri tarafından oy birliği ile verildiğini hatırlatarak, meclis üyelerine teşekkür etti.

"TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAMIZI ÖNEMSİYORUM"
Törende konuşan İngiltere Konsolosu William Buttigieg, yaşanan terör olaylarını kendilerinin de lanetlediğini belirterek, "Terör, her iki ülke için son derece somut bir tehlikedir. Terörle mücadelede iki ülkenin işbirliği içinde olması son derece önemlidir" dedi.
İrlanda Büyükelçisi Tom Russel ise, terörü kınayıp saldırıda yaşamlarını kaybedenleri saygıyla andığını ifade ederek, "Bu kişiler bu davranışları ne yapmak istediklerini anlamış değilim. 5 kişiyi öldürmekle şimdi ellerine ne geçti" diye konuştu.
Dünyada turizm cenneti olarak nitelendirilen Kuşadası'nda yaşanan olayı "Elim ve vahşi bir olay" olarak değerlendiren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de, "Hiçbir neden ve gerekçe insanlığın ortak değerlerinin en üstünde olan yaşama hakkını kişilerin elinden alınmasına müsaade etmez" ifadelerini kullandı.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, yaptığı konuşmasında terörü lanetledi. Atay, ülke farkı gözetmeksizin saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini sokaklara verdiği için Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti.

"TERÖRE BOYUN EĞMEDİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN HERKESİ KUŞADASI'NDA TATİL YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM"
Konuşmasında terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten ve terörü şiddetle kınayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Terör bir insanlık suçu ve milliyet, yaş renk tanımadan insanları hedef alabiliyor. Özellikle Kuşadası gibi dünyanın en güzel yörelerinden birisine tatil yapmaya gelmiş masum insanları bile hedef alabilecek ve onlara zarar verebilecek kadar gözü dönmüş bir terör örgütünü lanetliyorum. Bu olay teröre karşı insanlığın teslim olmayacağının bir göstergesi olacak. Kuşadası ilçemizde terör
tehdidine karşı her türlü güvenlik tedbirimiz alınmıştır. Bütün insanlarımız yılın dört mevsiminde Kuşadası'na gönül rahatlığıyla tatile gelebilirler. Bütün insanlık Kuşadası'na tatile gelmeli ki teröre teslim olmadıklarını göstermeli. Böyle olaylarla toplumu yıldıramayacaklarını terör örgütüne göstermeliyiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından terör saldırısında hayatını kaybedenlerin adlarının verildiği sokakların girişindeki fotoğraflı tabelaların önüne karanfil bırakıldı. Sokakları tek tek gezen anne-babalar ve protokol üyeleri hem gözyaşı döktüler, hem de terörü lanetlediler.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005 tarihinde toplu taşıma yapan bir minibüse yapılan bombalı saldırıda, 21 yaşındaki İngiliz turist Helyn Bennett, 17 yaşındaki İrlandalı turist Tara Whelan, Deniz Tutum, Eda Okyay ve Ufuk Yücedeniz hayatını kaybetmişti. Yaralanan 13 kişi arasında Helyn Bennett'in nişanlısı Stephen Stables, nişanlısının kardeşi Adam Stables, teyzesi Toni Punshon ve Toni Punshon'un erkek arkadaşı Michael Aspinall ile Tara Whelan'ın erkek kardeşleri Aton Whelan ve Frank Whelan de vardı.