12 Haziran"daki seçim yaklaşırken, siyasi partilerin vaatleri de giderek artıyor.

Daha önce aile sigortası ve askerlikle ilgili çeşitli vaatlerde bulunan CHP, yeni vaatlerle halkın karşısına çıktı.

Ana muhalefet partisi son olarak, turizm, spor, bilişim ve konut gibi alanlarda da projelerini açıkladı.

CHP"nin yeni vaatleri şöyle:

Öğrenci ve gençlere ücretsiz internet sağlanacak. Nanoteknoloji alanındaki gelişmelerin takip edilmesi ve bu alanda ülkemizin de yenilikçi çalışmalar yürütmesi için araştırma enstitüleri kurulacak. Nanoteknoloji buluşlarının genetik, elektronik ve uzay bilimleri başta olmak üzere ilgili tüm bilimlerde ve sanayi kollarında uygulanacak.

Tüm ulaşım araçları, sinema tiyatro gibi kültür merkezleri engelli dostu haline gelecek. Engelliler için üretilen spor araçlarını yaygınlaştırılacak. Spor yoluyla engellilerin toplumla kucaklaşmasını kolaylaştırılacak. Ayrımcılık türlerinin de tanımlanacağı ayrımcılıkla mücadele yasası çıkarılacak.

İstanbul"da 2015 yılına kadar 120 bin binanın deprem yenilemesinin yapılması için tüm olanaklar zorlanacak. Plan değişiklikleri meslek örgütlerinin de görüşü alınarak yapılmasını sağlanacak. Yaratılan rantları kentin geneli ve özellikle dar gelirli yurttaşlar için kullanılacak. Dar gelirli yurttaşlar için konut bedelinin yüzde 100"ü kadar kredi verilmesini sağlanacak. Konut sahibi olma olanağı olmayan ya da tercihlerini o yönde kullanmayan yurttaşlar için ucuz kiralık konut yapılacak. Kiralık konutları belli semtlerde toplanmayacak, olanaklar ölçüsünde tüm kente yayılması sağlanacak.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sporu teşvik için özel çalışma yapılacak. Kamuya ait spor tesisleri halka açılacak. Okullar, amatör spor kulüpleri ve yurttaşlar tarafından verimli kullanımı sağlayacağız. Ülke genelinde düzenli olarak sportif yetenek taraması yapılacak, sporcu profili veritabanı oluşturulacak. Yasal bahis gelirlerinden tüm kulüplere eşit pay verilecek.

Turizm sektöründeki yüksek KDV ve ÖTV düşürülecek. Çalışanların sigorta primlerinde düşük sezon indirimleri yapılacak, okullarda kademeli tatil dönemi ile uygulaması ile istikrarlı müşteri sağlanacak. Ucuz enerji üretimi desteklenerek konaklama sektörünün giderleri düşürülecek. Tüm limanlar turizm amacıyla da kullanılmak için yeniden düzenlenecek.

Vatan