UNICEF, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı UCLG-MEWA, CORİO, Save The Children, İstanbul Valiliği ortaklığında ve Habitat yürütücülüğünde kurulan ‘Uluslararası Genç Liderler Akademisi’ projesi kapsamında Aydın Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine yönelik “Uyuşmazlık Çözümünde Müzakere ve Arabuluculuk” konulu eğitim semineri düzelendi. Aydın Belediye Meclis salonunda Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Kösehancı tarafından verilen eğitime Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin başlangıcında konuşan Aydın Gençlik Meclisi Başkanı Anıl Kösehancı, “Uluslararası Genç Liderler Akademisi gençlerin yeni fırsatlar elde ederek liderlik vizyonu kazanmalarını, yetenek ve kapasitelerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Öncelikle atıl durumdayken hizmet verebilir duruma getirilen binayı Aydın’a kazandıran ve Gençlik Meclisine desteğini esirgemeyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederim. Eğitimimizin amacı müzakere arabuluculuk terimleri ve süreçleri konusunda farkındalık oluşturmaktır. Eğitim sonunda katılımcıların müzakere, arabuluculuk ve süreçleri konusunda temel bilgiye sahip olması, günlük hayat uygulamalarından, uluslar arası süreçlere kadar farklı örnekler ile katılımcılara İnteraktif uygulamalar ve simulasyonlar ile bu süreçlerin tecrübe edilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Başvurunun yoğun olduğu eğitimin kontenjan açısından sınırlı olması sebebiyle sonraki etaplarda periyodik olarak devam edeceğini açıklayan Kösehancı, “Bu sayede eğitimin Aydın yerelinde ilçeleri de kapsayan her kesimden gençlere eğitimin ulaştırılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

“Uyuşmazlık Çözümünde Müzakere ve Arabuluculuk” konulu eğitim seminerinin sonunda katılımcılara katılım belgesi verilirken, daha sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png