Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan aday adayı Mustafa Ancın, Aydın"ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Aydın"daki önceliğim işsizlik sorununun çözülmesi olacak” dedi.
Aydın"ın son 5 yıldır belediyecilik anlamında önemli projelerin hayata geçirilemediğini iddia eden Mustafa Ancın, geride kalan yılları kayıp olarak değerlendirdi. Ancın, “Aydın'ın bugün hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Hemen yanı başımızdaki Denizli aynı sürede önemli aşamalar kaydetmişken, Aydın tabiri caizse yerinde saymaktadır. Yerel yönetime gelir gelmez uygulayacağımız projelerle bu konudaki geri kalmışlığa çare olacağımızı belirtmek isterim. Çünkü Aydın'ın sanayi ve turizm yatırımlarına ihtiyacı var. Eğitim konusunda da yatırımların sadece yeni açılan dershanelerle sınırlı kalması yeterli değildir. Biz işsizliğin azaldığı, insanların mutlu ve huzurlu olduğu, projelerinde halkın katkılarının bulunduğu ve bir o kadar da bizim ne dediğimizden daha ziyade halkın taleplerine göre tavır sergileyecek bir Aydın Belediyesi için çalışacağız. Her attığımız adımda Aydınlıları mutlaka yanımıza alarak hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.
Aydın"ın sanayi şehri olmamasına rağmen ciddi bir işsizlik sorunu yaşandığına işaret eden Ancın, şunları söyledi: “Açıkça söylemek gerekirse gençlerden tutunda bayanlarımıza kadar pek çok konuda ürettiğimiz projemiz var. Önce gençlere umut olacağız. Yeni iş sahalarınız açılması için zemin hazırlayacağız. Bu konuda ülkenin önde gelen iş adamlarıyla bir araya gelerek onların kente yatırım yapmasını sağlamak üzere çalışmalarım hali hazır da var zaten”
AK Parti"nin belediyecilik anlayışı en iyi şekilde Aydın"da da sergileyeceklerine işaret eden Ancın, şöyle konuştu: “Kavga etmek için değil hizmet etmek için adaylığımı açıkladım. Üniversitesiyle kavga eden, esnafın meselelerine kulak tıkayan, kendi bildiğini marifet sayan bir anlayış asla bizim dönemimizde o koltukta oturamayacak. Halkı daima kucaklayan, talep ve arzuları yerinde tespit ederek çalışmalarımıza yön vereceğiz. Halk eğer istemiyorsa yapmayacağız. Dediğim dedikçi zihniyet artık Aydın"ı yönetmemeli”