Tüm dünyayı etkisi alan sokak eylemlerine Türkiyeli gençler de kayıtsız kalmıyor. "Tunus, Tahrir, Madrid, Atina, Wall Street ve şimdi de sıra İstanbul'da" diyen gençler işsizlik, sosyal adaletsizlik ve YÖK başta olmak üzere sorunlarına dikkat etmek için yarın Eskişehir'de, cumartesi günü de Ankara ve İstanbul'da 24 saat sürecek oturma eylemi yapacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde yarın 3 saatlik oturma eylemi gerçekleştirilecek. İstanbul Taksim Meydanı ve Ankara Kızılay Meydanı'nda da cumartesi günü 1 günlük oturma eylemi yapılacak.

Konuyla ilgili 'İşsizliğe ve YÖK’e Karşı Gençler Meydana İnisiyatifi' tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tüm dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye’de de toplumun en dinamik ve en gelişime açık kesimini, gençliği, işsizliğin çözümü ve gerçek demokrasi için meydanlara, siyaset yapmaya, sorunlara müdahale etmeye çağırıyoruz. Zenginler emekçileri giderek daha kötü koşullar altında çalışmaya zorlamanın, borç batağına sokmanın yanı sıra toplumun geleceği olacak, genç kuşakları
da “fazla maliyetli” gördüğü için işe almamakta, gençliğin çok büyük bir çoğunluğunu işsiz bırakıyor. 7 Ocak’ta tekrar meydanlara çıkıyoruz. 24 saat boyunca meydanda olacağız" diye kaydedildi.