İzmir'in Çeşme İlçesi'nde biri 228, diğeri de 155 promil alkollü olarak direksiyon başına geçen sürücülerin kullandığı otomobil ile cip, dikkatsizce girdikleri kavşakta çarpıştı. Kazada işadamı Ali Eralsay'ın üniversite öğrencisi kızı 23 yaşındaki Ebru Eralsay ile aynı yaştaki arkadaşı Suna Ağır öldü, 4 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, bu sabaha karşı 04.00 sıralarında Ilıca- Çeşme yolu üzerinde Çakabey Kavşağı'nda meydana geldi. Arkadaşlarıyla bayram tatilinde eğlenmek için Çeşme'ye giden Yaşar Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Muharrem Efe Demirel, Dalyan'dan ilçe merkezine doğru yola çıktı. Demirel'in yönetimindeki 35 AK 3412 plakalı otomobille, Ilıca'dan Çeşme yönüne giden işadamı 42 yaşındaki Hasan Özkan'ın kullandığı 35 SS 888 plakalı cip kavşağa girdikleri sırada çarpıştı.


ÜNİVERSİTELİ EBRU VE SUNA ÖLDÜ
Çarpışmanın etkisiyle büyük hasar gören otomobilin arka koltuğunda oturan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi, Basmane Semti'ndeki Alican Otel'in sahibi Ali Eralsay'ın kızı Ebru Eralsay kaza yerinde can verdi. Arkadaşı Suna Ağır ise kaldırıldığı İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.


Kazada otomobil sürücüsü Muharrem Efe Demirel, yanında bulunanlardan 25 yaşındaki Rabia Sönmez, cip sürücüsü Hasan Özkan ve oğlu 15 yaşındaki Mehmet Yağız Özkan yaralandı. Dokuz Eyül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.


Kazanın ardından yapılan kan testinde, sürücülerden Muharrem Efe Demirel'in 228 promil, Hasan Özkan'ın ise 155 promil alkollü olduğu belirlerdi. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

"ALKOLSÜZÜM" DEMİŞ

Kazada, gençlerin Ayayorgi Koyu'nda eğlendikten sonra İzmir'e gelmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazaya karışan otomobilin, yaralılardan sigortacılık yapan Rabia Sönmez'e ait olduğu, ancak 228 promil alkollü olduğu belirlenen Muharrem Efe Demirel'in, alkolsüz olduğunu söyleyerek direksiyona geçtiği öne sürüldü. Kazada hayatını kaybeden Suna Ağır ile Ebru Eralsay'ın ise arka koltukta oturdukları, çarpışmanın etkisiyle savruldukları için ağır yaralanarak hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Bu arada Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavileri tamamlanan sürücüler Hasan Özkan ile Muharrem Efe Demirel'in, Çeşme'ye götürüldükleri açıklandı. - DHA