Yılmaz ÖLMEZ, (DHA)

Kuyucak İlçesi"ne bağlı Gencelli Köyü"nde "Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" kurulması sevinç, yeşilin her tonunun hakim olduğu Gencelli dağlarında feldspat madeni aramak için ruhsat verilmesi üzüntü yarattı.

Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, ürünlerinin organik sertifikasıyla pazarlanacağına sevinen köylülerin heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi.

MADEN RUHSATI

Emir, "Bir bakanlık bölge köylüsünün kalkınması için destek verirken, bir başka bakanlık cennetin kalbine hançer vurulması için maden ruhsatı veriyor. Çam ağaçları ve meyve ağaçlarının çepeçevre sardığı bu bölgede maden ocağı açılacak. Ruhsatta 243 dönümlük alanda kazı yapılacağı dikkat çekiyor. Birileri gelecek bu dağları delik deşik yapacak, diğer yanda köylüler ve ürünleri toz dumanı altında kalacak. Su kaynaklarımız kirlenecek. Ankara"da masa başında verilen bu ruhsata İlçe Özel İdare, Tarım İlçe Müdürlüğü, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve Kuyucak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü imza koyuyor. İnanılacak gibi değil" dedi.

TARIM BİTER

Gencelli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayriye Altıntaş da binlerce zeytin, üzüm, incir, nar ve çam ağacının kesileceğini, beş bin dönümlük arazide de tarımın biteceğini iddia etti.