Avrupa Şampiyonası'nda elde ettikleri üçüncülükle ilgili soruları yanıtlayan Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Neriman Özsoy, milli takımın geleceğiyle ilgili iddialı konuştu.
Bir çok ülke takımının olimpiyatlardan sonra jenerasyon değişimine uğrayacağını, bunun Türk Milli Takımı için şans olduğunu ifade eden Neriman, ''Bence artık milli takımımız için sadece madalyanın rengi değişecektir. Katıldığı turnuvalarda hep madalya alacaktır, kürsüye çıkacaktır. İnşallah ileride turnuvalarda milli marşımızı birinci olarak okutacağız. Gerçekten bunu yapabilecek kapasitedeyiz. Bir çok milli takım, özellikle İtalya, Hollanda gibi takımlar olimpiyatlardan sonra jenerasyon olarak değişime uğrayacaklardır. Türk Milli Takımı daha genç olduğu için en az bir 5, 6, 7 sene bu kadroyla başarı kovalayacağız. Daha sonra, çok başarılı yıldızlarımız var onlar gelecekler. Böyle bir jenerasyon yakaladık. Çok şanslı bir jenerasyon'' şeklinde konuştu.
         
''6-7 SENE DAHA ADIMIZI GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ''
Türkiye'de ligin tecrübeli antrenörlerle belli bir kaliteye ulaştığını anlatan Neriman, son dönemde kazanılan başarıların sürekli olacağına inandığını kaydetti.
Milli takımı oluşturan her oyuncunun bir elit sporcu olduğunu belirten Neriman, ''Artık Türkiye'deki ligler çok iyi, antrenörler çok iyi, çok güzel bir ivme yakaladık. Bu başarıyı sürekli göreceğiz. Zaten aldığımız eleştiriler çok olumlu. Ben yurt dışında oynadığım için Polonya'da yapılan röportajlarda söylenen şeyler hep Türk voleybolunun geldiği nokta. Gerçekten yabancı antrenörlerin çok büyük emekleri var. Motta'nın da çok önemli çalışmaları ve emekleri var. Genç oyuncularımız artık çok iyi yabancıların yanında oynadıkları için gelişiyor ve bunu da sahaya en iyi şekilde yansıtıyorlar. Önemli olan oyuncunun şans bulması  ve sahada kendine güvenmesi. Kendi performansını sahaya yansıtması zaten buradaki her oyuncu bir elit sporcu. bence 6-7 sene daha biz adımızı hiç gündemden düşürmeyeceğiz'' dedi.
         
''MOTTA İÇİMİZDEN BİRİSİ''
Milli takım antrenörü Marco Aurelio Motta'nın şampiyona süresince üzüntüyü de sevinci de bir Türk gibi yaşadığını anlatan Neriman, Brezilyalı teknik adama övgüde bulundu.
Motta'nın, milli takımın gelişimi için elinden geleni yaptığını ifade ederek, ''Marco içimizden birisi. Gerçekten biz yenildiğimizde bizden daha fazla hissediyor. Yenildikten sonra bir an yüzümüze bile bakmadı, o kadar içten yaşadı ki, bir Türk gibi yaşadı bunu. Bayrağımıza karşı çok saygılı. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Her seferinde bize olimpiyata gitmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Her idmanda bizi ayrı şekilde motive ediyor. Bizi maçlara üst düzey motivasyonla inanılmaz hazırladı'' şeklinde konuştu.
         
''DÜNYA DEVLERİNİ YENEREK SIRBİSTAN KARŞISINA ÇIKTIĞIMIZUNUTULMAMALI''
Neriman Özsoy, Sırbistan'a 3-2 yenilerek elendikleri yarı final maçına kadar, dünyanın voleybol devlerini geçtiklerinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.
''Şansın da biraz hak edenin yanında olduğunu düşünüyorum'' diyen Neriman, ''Unutulmaması gereken bir şey var. Biz yarı finale dünyanın devlerini yenerek çıktık. Biz Sırbistan'a göre daha yorgun geldik. İtalya, Rusya formda olan bir İspanya... Karşımızda hep dirençli takımlar vardı. Biz hep yüzde 100'ümüzü ortaya koymak durumundaydık. Sırbistan'da inanılmaz bir seyirci vardı. 8 bin kişinin önünde o baskının altında bence çok iyi bir maç çıkardık. Sonuna  kadar mücadele ettik diye düşünüyorum. Skor 13-12 iken fileden seken top bizim sahamıza değil de onların sahasını tercih etseydi... Ama şansın da biraz ben hak edenin yanında olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sırbistan'ın çoğu zaman maçı kontrol ettiğini düşünüyorum. Yani hak ettiler, onlar bir şekilde o maçı kazanmayı hak ettiler. Keşke biz alsaydık, biz de zaman zaman maça ortak olduk. Ama maçın başından beri sürekli performansı gösteren Sırbistan oldu. Onları da tebrik etmek gerekiyor. Çok iyi taktik hazırlamışlardı. Bütün takımlar eşit derecede kuvvetliydi. Çok sert bir turnuva geçirdik. Takımımızı kutluyorum. Herkesle gurur duyuyorum, herkes elinden geleni yaptı'' dedi.
Polonya'nın Atom Trefl Sopot takımında forma giyen Neriman, şampiyonanın her anının çok güzel geçtiğini ancak grupta İtalya'yı 3-2 yendikleri maçtan sonra yaşanan sevinci unutamayacağını dile getirerek, ''Benim ilk üst düzey turnuvamdı. Daha önce Dünya Şampiyonası'nda da oynamıştım ama bu turnuvada üzerimde daha fazla sorumluluk vardı. Bu nedenle antrenörümüz Marco'ya teşekkür ediyorum. Turnuvanın en güzel anı kürsüye çıkıp madalyayı aldığımız andı'' ifadesini kullandı.
 
-NTV SPOR-