Cumhuriyet"te 2003"te atılan “Genç subaylar rahatsız” manşetinin, dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile gazete yöneticilerinin görüşmesinde de gündeme geldiği iddia edildi

Cumhuriyet gazetesinin 23 Mayıs 2003"te yayımladığı “Genç subaylar rahatsız” başlıklı ses getiren manşet haberinin, dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Şenkal Atasagun ile gazete yöneticileri arasında yapılan görüşmede de gündeme geldiği öne sürüldü.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve ikinci iddianamede “sanık” olarak yer aldığı belirtilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay"a ait olduğu iddia edilen günlükleri önceki gün yayımlayan Tempo24 internet sitesi, dün de MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin yaptığı toplantılarla ilgili Balbay"ın tuttuğu ileri sürülen notları yayımladı.

Atasagun"la görüştüler
Günlüklere göre, Cumhuriyet yöneticileri, 30 Mayıs 2003"te o dönem gündemde olan Pişmanlık Yasası"yla ilgili MİT Müsteşarlığı"nda Atasagun"la görüştü.
Görüşmede Cumhuriyet"in “Genç subaylar rahatsız” başlıklı manşet haberi de gündeme geldi.
Atasagun, Balbay imzasıyla 23 Mayıs 2003"te Cumhuriyet"in manşetinde yayımlanan “Genç subaylar rahatsız” yazısının kaynağını sordu.
Kendilerine de çok sayıda mektup geldiğini belirten Atasagun, 1. Ordu Komutanlığı"ndan gelen mektuplara bakılırsa ordunun ihtilale hazır olduğu gibi bir izlenim çıktığını, haberin TSK"ya zarar vererek içerideki çatlağı değiştirdiğini söyledi.

"Özkök"le tanışın" mesajı
Atasagun, ayrıca Cumhuriyet yöneticilerine, eleştirdikleri dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök"le tanışmalarını tavsiye etti ve isterlerse kendisinin Özkök"e görüşme mesajı iletebileceğini belirtti.
Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ise bu teklifi değerlendireceklerini ve Atasagun"u bildireceklerini kaydetti.

MİLLİYET