Türkiye ve dünya tiyatrolarında eksikliği hissedilen, genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesini amaçlayan projenin ilk uygulaması ''Üç Yönetmen Üç Oyun'' adı altında Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, proje ile üç genç yönetmen üç ayrı oyunun rejisini yapıyor, oyunlar aynı gün aynı sahnede birer perdelik prodüksiyon olarak sanatseverlere sunuluyor.

Stüdyo Sahne'de 12 Kasım cuma günü yapılacak prömiyer ile sanatseverlerle buluşacak ''Üç Yönetmen Üç Oyun'', 14, 19, 21, 30 Kasım tarihlerinde de aynı sahnede temsil verecek. Oyunların, dekor tasarımı Aytuğ Dereli, kostüm tasarımı İnci Kangal, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu tarafından hazırlandı.

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı oyunların sıralaması ise şöyle:

''Birinci perdede sahnelenecek ''Bekleyiş'' adlı oyunda, Tolga Tekin, Hüseyin Baylan ve Mert Kurdal görev alırken, film oyuncularını Serhat Nalbantoğlu ile Meltem Keskin Bayur üstleniyor.

İkinci perdede Tolga Çiftçi, Yavuz Sepetçi ve Sanlı Baykent'in rol aldığı ''Dönemeç'', üçüncü perdede ise Elvin Beşikçioğlu ile Tunç Yıldırım'ın rol aldığı ''Philipp Hotz'un Büyük Öfkesi'' sahnelenecek.

Proje kapsamında, Ethan Coen'in yazdığı ''Bekleyiş'', Bahar Kerimoğlu'nun rejisi ile sahneleniyor. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü oyunculuk mezunu Bahar Kerimoğlu, New York Actor Studio'da oyunculuk dalında yüksek lisans yaptı. 2001 yılında New York'ta Elizabeth Kemp'le oyunculuk ve psikodrama teknikleriyle karakter yaratmak üzerine, 2002 yılında Saratoga'da Siti Company ve Anne Bogart'la Suzuki ve View Points teknikleri üzerine çalışma şansı buldu. 2002?2003 yıllarında New York'da New Stage Theatre Company topluluğuna katılıp çeşitli oyunlarla sahneye çıktı. Halen oyunculuk ve oyuncu koçluğu yapıyor.

Tankred Dorst'un yazdığı ''Dönemeç'' ise Merve Taşkan'ın rejisi ile seyirci karşısına çıkacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Taşkan, New School University Actors Studio Drama School'da tiyatro rejisörlüğü dalında yüksek lisans yaptı. New York Üniversitesi Tisch ve Lee Strasberg Tiyatro&Film Enstitüsünde 4 yıl boyunca, metod oyunculuğu, performansa hazırlık dersleri verdi ve bitirme projelerini yönetti. Off Broadway ve Off Off Broadway tiyatrolarında 50'ye yakın oyun yöneten Taşkan, İstanbul'da ve İtalya'da Metod oyunculuğu workshopları yaptı.

Doğu Yaşar Akal, Max Frish'in yazdığı ''Philipp Hotz'un Büyük Öfkesi'' adlı oyunun rejisini yaptı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Rejisörlüğü Bölümünü bitiren Akal, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelenen ''Kod Adı Keklik'' ve ''Karpuzun İçindeki Masal'' oyunlarında reji yardımcılığı görevini üstlendi.