Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İİl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, daire müdürleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Açılışta konuşan Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin Kahyaoğlu, 496 öğrencisini verilen 6 aylık eğitimi başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandığını söyledi. Öğrencilerin 40 kişilik tam donanıma sahip sınıflarda eğitildiğini hatırlatan Kahyaoğlu, deneyimli uzman kadrolarla Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı, ülkenin huzur ve güvenini sağlamak için görev yapacak personellerin yetiştirildiğini ifade etti.

Günümüzde bilgi ve iletişimde yaşanan gelişmelerin ülkeler arasındaki mesafeyi daralttığını belirten Kahyaoğlu, "Bu gelişmeler ekonomi, çevre ve değer yargıları hatta kültürleri bile kökten etkilemekte. Bu yaşananlardan ülkemiz derinden etkilenmekte ve emniyet teşkilatımız da bu gelişmelerden nasibini almaktadır. Artık günümüz dünyasında polislik; bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak, kendini sürekli yenileyen, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, adil, tarafsız, bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen ve yaşadığı zamanın ruhunu okuyabilen bireyler olmayı gerektiriyor" dedi.


Devlet kurmanın ve kurulmuş bir devleti muhafaza etmenin en önemli yolunun etkili güvenlik yönetimi sağlamak olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, güvenlik tarihinin insanlık tarihine kadar uzanan bir geçmişi olduğuna işaret etti. Güvenliğin sağlanamaması halinde ülkelerin kaynak ve zenginliklerinin fayda etmeyeceğini kaydeden Malay, bu ülkelerde huzurun kalmayacağını ve daha sonra ülkenin yok olup gideceğini savundu. Türk milletinin güvenlik yönetimine önem veren ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken Malay, "Birçok milletin tarihten silinip gitmesine rağmen, biz halen dimdik ayaktayız. Buna güvenliğe yeterince önem vermiş olmamıza borçluyuz. Polis teşkilatımızda çok önemli gelişmeler oldu. 1970-80 yıllarda teşkilatın yüzde 80'ni ilk okul mezunuydu. 2-3 ay eğitim alan polis olabiliyordu. Şimdi ise durum tam tersine döndü. Teşkilatımız bina, araç-gereç ve eğitimli personel yönünden fevkalade bir noktaya geldi. Şimdi mezun olan polislerin tamamı üniversite mezunu. Eğer topluma kendimizi kabul ettirmek istiyorsak bu çabalarımızı sürdürmeliyiz. Becerikli, kendisini halka sevdirebilen ve toplumla iç içe olmayı becerebilen personeller sayesinde kendimizi kabul ettirebiliriz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Şenol Oğuş, yaş kütüğüne plaket çaktı. Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından ilk 10 dereceye giren mezunların ödüllendirilmesinin ardından, yemin töreni gerçekleştirildi. Törenin sona ermesinin ardından hep birlikte keplerini havaya fırlatan yeni polis memurları, mezuniyet sevincini aileleriyle birlikte doyasıya yaşadı.