Siirt'te terör örgütü PKK'nın şehirlerden dağ kadrosuna eleman temin ettiği gerekçesiyle yakalanan 2 kişi ile terör örgütüne yeni katılacağı tespit edilen 4 kişi, gözaltı işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Siirt Cumhuriyet savcısının talimatları ile 2 gün önce başlatılan eş zamanlı operasyonla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için şehir merkezinde faaliyetlerde bulunan 2 bayan ve terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak üzere olan yaşları 13 ile 18 arası değişen 4 genç bayan gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Siirt Devlet Hastanesi'ne jandarma tarafından getirilen 6 kişi sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Siirt Adliye Sarayı'na sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişinin yargılanması devam ediyor.

Öte yandan, yetkililerden alınan bilgilere göre, terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden başarılı operasyonların ardından eleman temin edemeyen terör örgütü, şehirdeki milisler aracılığıyla çocuk ve genç kızları kandırarak eleman kazanmaya çalıştığı öğrenildi. Yetkililer bu kişilerin gençlerin ağırlıklı topluca bulunduğu bölgelerde, okullarda ve üniversite alanlarında daha çok etkin çalıştıklarını ve gençlerin bu tür insanlara karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirttiler.