SAMSUN"da evden kaçıp kendisine sığınan ve olay tarihinde nüfus kayıtlarına göre 14 yaşında olan M.K."ya tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 65 yaşındaki Muzaffer Kurt, genç kızın yaşının büyütülmesi ve şikayetçi olmaması üzerine beraat etti. Kurt, “Ben onu kızım gibi gördüğüm için eve aldım. Elimi bile sürmedim. Benden para almak için iftira attılar” dedi.

Fevziçakmak Mahallesi"nde 2004 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, nüfus kayıtlarına göre 14 yaşında olan M.K. babası 60 yaşındaki Abidin K."nın yaptığı baskı yüzünden evden kaçarak, babasının arkadaşı Muzaffer Kurt"un yanına sığındı. Ancak, iddiaya göre Kurt, evine gelen M.K. ile zorla cinsel ilişkiye girdi. 10 gün sonra M.K."nın ailesinin şikayeti üzerine Muzaffer Kurt yakalanınca, M.K. da, kendisini zorla alıkoyduğu ve bir kaç kez tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Kurt, cezaevine gönderildi. Samsun 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde yapılan ilk duruşmada ise, 40 gün cezaevinde kaldıktan sonra üzerine suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi.

ŞİKAYET OLMAYINCA BERAAT ETTİ

Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve bugün sonuçlanan duruşmaya M.K. katılmadı. Genç kız, daha önceki duruşmalarda verdiği ifadesinde sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, “Bana cinsel ilişki teklif etti. Ancak ben kabul etmedim. Başka da bir şey yapmadı” diye konuştu. Muzaffer Kurt ise eski savunmalarını tekrarlayarak, “Ben kızı değil, babasını tanıyorum. Yaklaşık 30 yıldır arkadaşlığımız var. Kızı bana gelip kendisini tanıttıktan sonra evden kaçtığını söyledi ve akşam olduğu için geceyi bende geçirdi. Sabah olunca ailesini arayacaktım. Ancak o uyandıktan sonra benden 150 lira istedi. Vermedim. Ben onu kızım gibi gördüğüm için eve aldım. Elimi bile sürmedim” diyerek beraatini istedi.

Mahkeme, M.K."nın olay tarihinde yaşının nüfus kayıtlarına göre 14 olduğu ancak yapılan kontrollerde asıl yaşının 15 olarak değiştirildiği ve bu nedenle işlenen suçun şikayete bağlı olduğunu belirtti. M.K."nın da duruşmalarda sanıktan şikayetçi olmadığını dikkate alan mahkeme heyeti, cinsel istismar ve cinsel amaçlı alıkoymak suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Muzaffer Kurt"un beraatine karar verdi. DHA