Edinilen bilgiye göre, Derebucak ilçesinde öğrenim gören ve bir yurtta kalan lise 2. sınıf öğrencisi Z.G. (16), yarıyıl tatili dolayısıyla ailesinin yanına geldiği Beyşehir"e bağlı Akçabelen beldesinde annesiyle gezmeye çıktı. Yolda yürürken anneyi gırtlağını sıkıp ağzını kapatmak suretiyle etkisiz hale getirdiği ileri sürülen 4

Ailenin güvenlik güçlerine başvurarak şikayetçi olması üzerine harekete geçen Üzümlü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili olarak, baba M.K, oğlu, E.K. ve Derebucak ilçesinde öğretmenlik yaptığı belirtilen damadı S.E"yi gözaltına aldı. Zanlılar, sorgulamalarının ardından çıkarıldığı mahkemece suça teşvik suçlamasıyla tutuklandı.

Kaçırma olayına karıştığı ve genç kızı alıkoyduğu öğrenilen M.K"nin diğer oğlu E.K"nin (21) ise yakınlarının tutuklanması üzerine kaçırılan lise öğrencisi ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan E.K"nin de zorla küçük yaştaki kızı kaçırdığı iddiasıyla adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

MİLLİYET