İzmir'in Karşıyaka İlçesi’nde, ailesi hurdacılık yapan 27 yaşındaki Hacire Gezgin, bunalıma girince, bir anda önüne çıkıp beklediği Aliağa Cumaovası metro treninin altında kalarak can verdi. Genç kızın, maddi durumlarını beğenmediği, "Sayısal loto neden bize çıkmıyor" diye çevresine yakındığı, 1.5 ay önce de canına kıymak istediği öğrenildi.

Olay, bugün, saat 10.00 sıralarında, Şemikler Metro İstasyonu yakınlarında meydana geldi. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Ayhan Gezgin’in 27 yaşındaki bekar kızı Hacire Gezgin, çöp atmak için evlerinden çıktı. Bir süre sonra evlerinin yakınındaki korkulukları aşıp rayların üzerine gelen genç kız, bir anda önüne çıkıp beklediği, Cihat Yeşil’in makinistliğini yaptığı Aliağa-Cumaovası seferini yapan metro treninin altında kaldı. Makinist ve güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, bir süre fabrikada çalıştıktan sonra işsiz kalan Gezgin’in metro vagonu altında yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayın duyulması üzerine gelen baba Ayhan, anne Güler Gezgin, gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

DERT YANIYORDU

Kızının cesedini görünce şok geçiren baba Ayhan Gezgin, "Sabah evden çöp atmak için çıkmış. Sonra bu acı haber ulaştı, hemen koştum. Ama geç olmuştu. Kızım sürekli dert yanıyordu. "Bizim neden maddi durumumuz iyi değil, neden bize sayısal loto çıkmıyor?’ şeklinde. Bizleri de beğenmiyordu. 1.5 ay önce de ilaç içip canına kıymak istemişti. Üzgünüm" diye konuştu. Kaza nedeniyle aksayan metro seferleri, nöbetçi savcının incelemesi ve Gezgin’in cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmasının ardından normale döndü.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bu arada kaza yerinde toplanan vatandaşlar, demiryolu hattı boyunca devam eden duvar ve korkuluğun istasyona yakın bir bölgede bir yerde açık bırakıldığını çocukların veya tehlikenin farkında olmayan kişilerin buradan rahatlıkla rayların üzerine çıkabildiğini söyleyip biran önce kapatılması gerektiğini dile getirdi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.