MUĞLA’da 18 yaşındaki genç kız, nişanlısı 28 yaşındaki T.G.’den ayrılma kararı alınca, iki aile fertleri akıl almaz bir plan yaptı.

Nişanlısının ailesi tarafından kilitlendiği odada kendisine 3 saat boyunca tecavüze kalkışan T.G.’ye direnen genç kız., kaçmayı başarıp jandarmaya sığındı. Korkunç plana onay veren genç kızın anne ve babasıyla birlikte 9 kişi tutuklandı.

Olay, geçen perşembe günü T.G.’nin halası H.C.’ye ait evde meydana geldi. 18 yaşındaki kız ve bir otelde çalışan T.G., ailelerinin rızasıyla 4 ay önce nişanlandı. Ancak son 1 aydır nişanlı çiftin arasına soğukluk girdi. Ayrılmak isteyen genç kız., kararını nişanlısı T.G. ile annesi S.A. ve babası S.A.’ya anlattı. Karara karşı çıkan genç kızın anne ve babası, iddiaya göre kızlarına T.G. ile evlenmesi konusunda baskı yaptı. T.G. de nişanlısının ayrılma isteğini babası N.A.’ya anlatarak, yardım istedi. Bunun üzerine bir araya gelen iki ailenin fertleri, çiftin evlenmesi için birlikte hareket etmeye karar verdi.

'BÜYÜ BOZDURMAK İÇİN HOCAYA GÖTÜRDÜLER’

Aileler, genç kıza büyü yapılmış olabileceği gerekçesiyle büyünün bozulmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine genç kız, büyü bozduğu iddia edilen hocalara götürüldü. Okutup üfleterek büyüyü kaldıracaklarına inanan aileler, Ö.A.’yı ayrılma kararından döndüremedi. Bunun üzerine tekrar bir araya gelen iki ailenin fertleri, akıl almaz bir plan yaptı. Plan genç kızın anne ve babası tarafından da onaylanınca devreye sokuldu.

ODAYA KAPATIP İLİŞKİYE ZORLADILAR

Hocaya götürmek bahanesiyle evinden alınan genç kız., T.G.’nin halası H.C.’nin evine götürüldü. Genç kızı evde T.G.’nin babası ile akrabaları karşıladı. İddiaya göre genç kıza, T.G. ile evlenip evlenmeyeceğini soran aile bireyleri ’Hayır’ yanıtını alınca, genç kızı evin yatak odasına kilitledi. Daha sonra genç kızın yanına nişanlısı T.G. girdi. Kapı aile bireyleri tarafından çiftin üzerine kilitlenince genç kız çığlık atarak yardım istedi, ancak sesini kimseye duyuramadı.

ERKEĞİN AİLESİ KAPIDA, KIZIN AİLESİ EVDE BEKLEDİ

T.G., iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyen 18 yaşındaki kızın üzerine saldırarak cinsel ilişkiye zorlamaya başladı. Tecavüz girişimi 3 saat boyunca devam etti. Bu sırada T.G.’nin babası ve akrabaları yatak odası kapısında, kızın anne ve babası ise kendi evlerinde ilişkinin tamamlanmasını bekledi. 3 saat sonunda T.G.’nin tüm girişimlerine karşı koyan genç kız., nişanlısının odadan çıkmasını fırsat bilerek evin penceresinden atladı.

JANDARMAYA SIĞINDI

Kaçmaya başlayan kız, yoldan geçen bir minibüse binerek Jandarma Karakol Komutanlığı’na ulaşmayı başardı. Genç kızın olayın detaylarını anlatıp şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldı. Kızın ifadesinin ardından soruşturmayı genişleten Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla genç kızın annesi, babası, ayrılmak istediği nişanlısı T.G. ile 6 yakını dün gözaltına alındı.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.G. ’cinsel istismar ve saldırı’ ve ’alıkoyma’, babası N.G. (58), ağabeyi Y.G. (33) ablası S.G. (35), ablasının eşi H.G. (40), halası H.C. (58), halasının oğlu Ç.C. (34) ile genç kızın annesi S.A. (43) ile babası S.A. (44) ’tecavüze yardım ve yataklık’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklular cezaevlerine gönderildi.

Milliyet