Balıkesir"in Edremit ilçesinde yaşayan bir genç kız, sosyal arkadaşlık sitesi Facebook"ta Münevver Karabulut adıyla kendisine bir sayfa açtı ve hem Münevver"in, hem de Cem"in arkadaşlarıyla bağlantıya geçmeyi başardı.
Arkadaş listesindeki kişilerle sanki Cem"miş gibi konuşmaya başlayan genç kız hemen dikkat çekti. Kendisine küfreden ya da kızan olursa, “Münevver"i öldürdüm, seni de öldürürüm” gibi yanıtlar veren genç kızın, gazete ve TV haberlerinden her türlü ayrıntıyı öğrendiği, Münevver"in yakın arkadaşlarını bile şaşırtıp kendisine inandırdığı anlaşıldı.
Münevver"in arkadaşlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne “Cem Garipoğlu facebook"ta” diyerek ihbarda bulunması üzerine gerçek ortaya çıktı.
Emniyet güçleri, facebook üzerinden yer tespiti yapılamayınca, uzun uğraşlar sonucunda Münevver isimli kullanıcının bilgisayarının IP numarasını tespit etti. Adres Balıkesir Edremit"te çıktı. Burada Garipoğlu ailesine ait fabrikaların bulunması şüpheleri artırdı. İstanbul ve Balıkesir emniyet personeli, bulunan adrese geniş çaplı bir operasyon düzenledi.
Bir sabah kendi halinde yaşayan ve kızının yaptıklarından haberi olmayan anne ve baba, onlarca polis aracının evin etrafı sardığını görünce şoke oldu.

Sorgusunda her şeyi itiraf etti
Genç kız götürüldüğü savcılıktaki sorgusunda her şeyi itiraf etti. Savcının kendisine “Niye yaptın?” diye sorması üzerine de “Herkes Münevver"i tutuyor, oysa Cem haklıydı” deyince, savcı “Kamuoyunu ve resmi kurumları yanıltmak” suçuyla dava açılması talebiyle kızı mahkemeye sevk etti.
Cem Garipoğlu"nun sanal alemde çok fazla hayranı olduğunu öğrenilirken, internet ortamında Cem"e yönelik birçok “fan sitesi” kurulduğu da belirtildi.