5 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli için yakalama kararı çıkartıldı. H.Ö.’ye ise Belediye Kadın Merkezi’nce psikolojik destek verilmeye başlandı.

Cizre’de oturan 5 çocuk annesi H.Ö., 30 Nisan’da hastaneye gitmek için durakta beklerken yanına yaklaşan E.G.’nin kullandığı araca zorla bindirilerek kaçırıldı. E.G., otomobille ilçe dışına götürdüğü H.Ö.’ye, emniyet kemerini ve bıçağı boğazına dayararak ölümle tehdit ederek tecavüz etti.

Bir süre sonra aynı yere gelen ve kendilerini ’polis’ olarak tanıtan 4 kişiden yardım isteyen H.Ö., onların da tecavüzüne uğradı ve dayaklarına maruz kaldı. H.Ö., ardından aynı kişiler tarafından Cizre Devlet Hastanesi’nin önünde araçtan atıldı.

Buradan eve giden ve yaşadığı travma nedeniyle kimseye bir şey anlatamayan H.Ö., 5 Mayıs’ta evde bulduğu ilaçları içerek ölmek istedi. Yakınları tarafından baygın halde bulunup hastaneye kaldırılan H.Ö., kendine geldikten sonra başına gelenleri doktorlara anlattı. Ardından olay, polise ve savcılığa bildirildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatıyla araştırma başlatan polis de hastanenin güvenlik kameralarına ait görüntüleri inceledi ve şüphelilerin eşkallerini belirledi. Polisin yakalayıp gözaltına aldığı şüphelilerden E.G. ve F.G., H.Ö. tarafından da teşhis edildi. 2 şüpheli, sorgularının ardından sevk edildikleri Adliye’de çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcı karara itiraz etti. İtiraz sonucu 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 12 Mayıs’ta, şüphelilerden A.Ö. ve S.G. yakalanıp gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece, ’tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, cebir ve tehdit’ suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevine konuldu.

Diğer şüpheliler T.G., E.G. ve F.G. ise güvenlik güçleri tarafından heryerde aranıyor.

Tecavüz mağduru kadına ise Cizre Belediyesi Kadın Merkezi psikolog desteği sunmaya başladı. Merkezin açılan davanın da takipçisi olacağı ve bu tür olayların önlenmesi için bir dizi etkinlik yapacağı belirtildi.