Mayıs ayı içerisinde Yalova ilinde düzenlenen Türkiye Amatör Kulüpler Güreş Şampiyonası"nda 3 madalya elde eden Astaşspor Güreş Takımı sporcuları, Kulüp Başkanı Yalçın Pekgüzel tarafından ödüllendirildi. Kulüp tesislerinde gerçekleşen ödül törenine Pekgüzel ile birlikte Güreş Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Mahmut Yörük ile Astaşspor Güreş Takımı Antrenörü Nuri Tunç ve dereceye giren sporcular katıldı. Astaşspor Güreş Takımı"nın daha 2 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Kulüp Başkanı Pekgüzel, “Geçen sürede aldığımız mesafe ve bir oyuncumuzun Türkiye"nin "en teknik güreşçisi seçilmesi bizleri mutlu etti” dedi.
Açılışta konuşan Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Mahmut Yörük, Aydın"daki amatör güreş sporu faaliyetlerinin iyi seviyede olduğunu ancak kulüp sayısının yetersin olduğunu söyledi. İl genelinde kurulmuş olan 6 güreş kulübünden sadece 4-5 tanesinin faaliyette olduğuna işaret eden Yörük, işadamlarının güreşe destek vererek 4-5 tana daha yeni kulüp kurmalarını istedi. Kulüp takımlarıyla birlikte amatör sporcuların yetiştirilmesi için Aydın Güreş Eğitim Merkezi"nin de faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yörük, “Astaşspor Güreş Takımı"nı çalıştıran hıcamız aynı zamanda merkezimizde de eğiticilik yapıyor. Türkiye Amatör Kulüpler Güreş Şampiyonası"nın ilimizde yapılan bölge elemelerine Nuri Hoca"nın yönetiminde katılan güreşçilerimiz, elemelerde büyük bir başarı elde etti. Astaşspor forması giyen sporcularımız 10 sıklette yapılan Türkiye Şampiyonası"nda 1 altın ve 2 de gümüş madalya elde etti. Alınan bu dereceler Aydın olarak alt yapıya ne kadar önem verdiğimizi gözler önüne serdi. Güreş alt yapısı olarak şuanda Türkiye"de beşinci sıradayız. Astaşspor"un güreş sporuna verdiği desteğin diğer kuruluşlar tarafından da verilmesi halinde, başarılarımızın devamı gelecektir” diye konuştu.
Astaşspor Güreş Takımı"nın 2005 yılı Aralık ayında kurulduğuna değinen Kulüp Başkanı Yalçın Pekgüzel de, geçen 2 yıl içersinde ulusal bazda başarıların elde edilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. Ulusal ve uluslar arası kulvarda Türkiye"yi başarıyla temizleyebilecek başarılı sporcuları yetiştirebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Pekgüzel, maddi ve manevi olarak verdikleri desteğin artarak devam edeceğini açıkladı. En büyük hedeflerinin Aydın"da yetişen çocukların ulusal ve uluslar arası alanlarda başarılı olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Pekgüzel konuşmasında, “Böylece hem ilimizin tanıtımını yapmak hem de sporcularımıza hedeflerine ulaşmaları noktasında yardımcı olmaktır. Türkiye Amatör Kulüpler Güreş Şampiyonası"nda sporcularımızın 3 dalda madalya elde etmesi ve bu sporcularımızdan birisinin Türkiye"nin en taktik güreşçisi seçilmesi bizi gururlandırdı. Astaşspor Kulübü olarak futbol, güreş, basketbol, sualtı sporları ve briç sporlarında amatör olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu alanların bir çoğunda ulusal alanda başarılarımız var. Kulüp olarak başarılarımızı sürdürmek ve hedefleri olan kulüplerimize altyapı ve sporcu anlamında desteğimizi sürdürmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Amatör Kulüpler Güreş Şampiyonası"nda 32 kiloda birinci olan ve Türkiye"nin en taktik güreşçisi seçilen Serkan Akkoyun ile şampiyonda üçüncülüğü elde eden 53 kiloda Emre Muyar ve 35 kiloda da Gökhan Ersoy isimli güreşçiler, Kulüp Başkanı Yalçın Pekgüzel tarafından çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirildi. (iha)