Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, AA Haber Akademisi öğrencileriyle bir araya geldi. AA Haber Akademisinin sosyal etkinlikleri kapsamında kurumun konuğu olan Cömert, yaptığı konuşmada gazetecilerin çok dağınık bir orkestraya benzediğini belirterek, "Daha özgür ortamlarda çalışmayı seven insanlarız. Bazen 3-4 gün verim alamazsınız, bazen 2-3 ay rutinin dışına çıkamazsınız' diye konuştu. "Gazeteciliğin içindeki hiyerarşinin silahlı kuvvetlerdeki hiyerarşiden daha güçlü olduğunu' dile getiren Cömert, "Medeni ilişkiler içinde çalışırsınız ancak söyledikleriniz harfiyen yapılmak zorundadır' dedi.

Yayın yönetmenlerinin sorumluluklarına da değinen Cömert, şöyle devam etti:

HER SATIRDAN BİZ SORUMLUYUZ

'Bir haber yüzünden vücudunda Allah yazan bir barmen öldürülmüştü. Yayın yönetmeniysen, böyle bir haberi gördüğün zaman olabilecekleri düşünüp sayfaya koymayacaksın. Bu belki bir anlamda sansürdür ama toplumda üzücü sonuçları olacak. İnsani değerler için muhabirin yaptığı haberi kısıtlamış oluyorsun. Ancak muhabir, o haberi yapıp getirecek. 'Bu haber geçmez' diye düşünürse yılda en az 10 büyük haberi harcar."

Yayın yönetmeninin gazetede mes'ul olmadığı tek bir satır, fotoğraf olmadığını kaydeden Cömert, "Gazete eleştirildiği zaman 'Bunu görmedim' demeye hakkı yoktur, sorumluluğu üstlenecektir' diye konuştu.