İZMİR’de Karşıyaka ile yaptıkları maç ardından geçirdikleri trafik kazasında manken nişanlısı Müge Bayrak’ı kaybeden Mersin İdmanyurdu’nun futbolcusu Mustafa Aydın, 4 ayı yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 13 ay süren tedavisinin ardından mucizeleri peşpeşe gerçekleştirdi. ’Yaşaması imkansız’ denilen Mustafa Aydın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul’da özel hastanede ve Ankara’da GATA’da süren tedavisi ardından yaşama tutundu, ardından ablasının desteğiyle çocuk gibi konuşmayı, hayatı yeniden öğrendi. Şimdi üzerinde forması, elinde topuyla mutluluk pozu verip futbola döneceği günleri iple çekmeye başladı.
 
Kaza, 27 Eylül 2010 tarihinde saat 03.00 sıralarında Narlıdere İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı önünde meydana geldi. Karşıyaka ile golsüz biten karşılaşmada 90 dakika stoper olarak forma giyen 24 yaşındaki Mustafa Aydın, maça İstanbul’dan gelen Rönesans Mankenlik Ajansı’na bağlı nişanlısı 21 yaşındaki Müge Bayrak ve bazı futbolcu arkadaşları dolaşmak için dışarıya çıktı. Bir süre Kordon’da dolaşan Mustafa Aydın, daha sonra nişanlısının kız arkadaşını Urla İlçesi’ndeki evine bırakmak için aynı takımda oynayan futbolcu arkadaşı Fatih Egedik’in babasına ait otomobili ödünç alarak yola çıktı. Mustafa Aydın, dönüş yolunda maçtaki yorgunluk ve aşırı hız nedeniyle  yönetimindeki 35 HE 088 aracın kontrolünü yitirince yoldan çıkarak ağaca çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Müge Bayrak öldü, Mustafa Aydın ise yoğun bakıma kaldırıldı.
 
GENÇ FUTBOLCUNUN MUCİZE DÖNÜŞÜ - Foto Galeri
 
3 HASTANE GEZDİ
 
Vücudunda çok sayıda kırık ve ağır yaralar bulunan yaşaması mucize denilen Mustafa Aydın, İzmir’de yoğum bakım ünitesinde yaklaşık 1 ay tedavi görüp iyileşme sürecine girince, dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in devreye girmesiyle tam teşekküllü ambulans helitopterle İstanbul’daki Medical Park Bahçelievler’e götürüldü. Burada gözlerini açan elleri ve ayaklarıyla küçük tepkiler vermeye başlayarak hayata tutunan Mustafa Aydın, sağlık durumundaki olumlu süreç sonrasında daha iyi bir rehabilitasyon tedavisi için bu kez de Ankara’ya GATA’ya sevkedildi. Burada da tedavisine aralıksız devam edilen Mustafa Aydın, 4 ay süren zorlu sürecin ardından yaşamındaki ikinci döneme de başlamış oldu. Aydın burada, çevresindeki tanıyıp onlarla konuşmaya başlayıp, ellerini kullanmaya başladı.
 
ÇOCUK GİBİ YENİDEN EĞİTİLDİ
 
Mucize eseri yaşam savaşını kazanıp hayata tutunan Mustafa Aydın’ın, uzun süren tedavisi ve kafasından aldığı darbeler sonrasında günlük hayat fonksiyonlarını da tamamen unuttuğu ortaya çıktı. Ablası İlknur yılmaz başka olmak üzere tüm sevenleri, Mustafa’yı adeta çocuk gibi yeniden büyütüp, yemek yemekten, konuşmaya kadar yeniden eğitimden geçirip öğretti. 1 yıllık sürede hep yaşama tutunan, hem de hayatı yeniden öğrenen Mustafa hayatındaki ikinci mucizeyi de gerçekleştirmiş oldu.
 
ŞİMDİ TEK ÖZLEMİ FUTBOL
 
Kaza anını, oynadıkları Karşıyaka maçını hatırlamayan Mustafa Aydın, uzun süre kendisinden saklanan nişanlısının hayatını kaybettiği gerçeğiyle ise büyük üzüntü yaşadı. Tüm olumsuzlukları yenen Mustafa Aydın, fizik tedavisindeki başarısıyla kısa sürede önce ayakta durmaya, ardından da yürümeye başladı. Mustafa Aydın şimdi, üzerinde milli takım forması, elinde topuyla futbola döneceği günleri iple çekmeye başladı. Konuşmaya da yeni yeni başlayan Mustafa Aydın, "Yaşadıklarım bana anlatıldığında, bunlara inanamıyorum. Yeşil sahalar tek özlemim" dedi.
 
DHA