18 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali"ne katılan ADÜ Didim MYO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan 16 birinci sınıf öğrencisi festivalde kendilerine barınma imkanı sağlayan Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu"nu aldıkları madalyalarla ziyaret edip, verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.
18 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen 8. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali"ne katılan ADÜ Didim MYO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan 16 birinci sınıf öğrencisi ilk kez katıldıkları yarışmada madalyalarla döndü. Geleceğin aşçıları Yarışma esnasına kendilerine İstanbul"da barınma imkânı sağlayan Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarete Oda 2.Başkanı Aydın Bener, Yönetim Kurulu Üyeleri Özbey Talayhan ve Cemal Karaarslan"da katılırken ziyarette öğrenciler adına konuşan ADÜ Didim MYO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi Osman Mahir Balıkçı “1.Sınıf öğrencileri olarak 16 kişi ilk kez bu yarışmaya katıldık. Yarışma 3 gün sürdü, Ferdi ve takım halinde dereceler elde ettik. Geçen sene hazırlık sınıfında iken 4-5 kişiyle bu yarışmaya katılmıştık. Bu sene bizi destekleyenlerle beraber 30-35 kişiyle yarışmada bulunduk. Çoğumuz ilk kez yarışmaya ilk kez katıldı. Bundan sonra aldığımız bu ödüllerin daha da üstünü almak için çalışacağız” dedi.
Balıkçı Didim Esnaf Odası Başkanına ve Yönetimine de teşekkür ederken “Geçen yılda Başkanımız bize destek çıktı. Bu yıl da Aksaray"da Esnaf ve Sanatkârlar Odası Misafirhanesinde 4 gece 5 gündüz konakladık. Sağ olsun başkanımızı ne zaman arasak bize destek veriyor. Kendisi Üniversiteli öğrencilere sahip ve destek çıkıyor. Kendisine arkadaşlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise Öğrencilerin elde ettikleri başarılardan dolayı kutlarken “Bu yarışmalarda öğrencilerimiz hem başarı elde ettiler hem de ilçemizin adını duyurdular. Bu konuda ben yönetimimi de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarısı onları da sevindirdi. Öğrencilerimizi tek tek kutluyorum. Biz her zaman onların yanında olacağız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”dedi.
ADÜ Didim MYO Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan 16 öğrencimiz yarışmada ferdi ve takım halinde başarılar elde ederken buna göre; “Pratik Genç Ekip dalında Gazi Kıvrak, Yunus Yılmaz ve Latif Tarakçı"dan oluşan ekip 3.olurken yine aynı dalda Mesut Özkan,Didenur Cengiz, Engin Şentürk 3.lük ödülü aldı. Yine aynı dalda Murat Dernek, Benan Seyit Yalın ve Elif Köse"de oluşan ekip Merit (4.) ödülünü aldı.
Modern Türk Mutfağı dalında ise Osman Mahir Balıkçı, Onur Korkmaz, Gökçen Derici Merit (4.) ödülünü alırken Ana yemek yarışmasında ise Yunus Yılmaz, Mesut Özkan ve Erdem Kovancı Merit ödülünü(4.) aldı. Osman Mahir Balıkçı ise Yılın Altın Genç Şefi Merit ödülünü aldığı öğrenildi. -iha