Antalya"da yaşayan 29 yaşındaki kanser hastası kadın, bir yandan vücudunu tüketen kanserle mücadele ederken diğer yandan da geride kalacak 4 çocuğuna iyi bir yaşam bırakamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Mersin"de yaşarken göğsünde tespit edilen kanserli kitle, 29 yaşındaki 4 çocuk annesi Hatice Mutlu ve ailesinin yaşamını değiştirdi.

Mersin"deki hastanelerde uygun tedavi yöntemi uygulanamayınca Antalya"ya gelen ve varoşlarda ev kiralayan Hatice Mutlu"nun yaşamı, hastalığının üzerine ekonomik zorluklar eklenince daha da zorlaştı.

Hastalığı nedeniyle sık sık hastaneye yatan Hatice Mutlu, bakım masraflarını karşılayamadığı 12 yaşındaki Ebru ve 11 yaşındaki Eray adındaki iki çocuğunu yetiştirme yurduna vermek istedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, anne ve baba yaşadığı için kabul edilmeyen çocuklar yatılı okula yerleştirildi.

Belediyeler tarafından da eşya yardımı ile günde bir öğün yemek yardımında bulunulmaya başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"ndan da aylık bağlandı.

DAYANILMAZ AĞRILAR

Hatice Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce teşhisi konulan hastalığının geri dönülmez noktaya geldiğini ifade etti.

Her iki göğsünün alındığını, kemik üzerindeki dokuların kazındığını belirten Mutlu, kemoterapiye rağmen hiçbir iyileşme görülmediğini söyledi. Doktorların az görülen bir kanser türüyle karşı karşıya olduğunu belirttiklerini ifade eden Hatice Mutlu, "Doktorlar bundan sonra tedavinin çözüm olmayacağını söyleyerek beni eve gönderdi ancak ağrılarıma dayanamıyorum" dedi.

Ağrıları olduğu günlerde ancak morfinle ayakta kaldığını, bu dönemde çocuklarının büyük korku yaşadığını belirten Mutlu, "Ağrım olduğunda gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Bağırıyorum, ağlıyorum. Çocuklarım da bu halimi görünce çok korkuyor ama yapacak birşey yok. Doktorlar ağrılarımın her geçen gün artacağını ve morfinin bile ağrıları dindirmeye yetmeyeceğini söyledi" diye konuştu.

Hatice Mutlu, hastalığı nedeniyle çocuklarının büyük travma yaşadığını, özellikle yatılı okulda öğrenim gören kızı ve oğlunun büyük merak içinde olduğunu kaydederek, iki gün aramadığında çocuklarının telaşa kapıldığını söyledi. Mutlu, "Özellikle kızım okula hiç gitmek istemedi. Aklı hep bende. Başıma bir şey gelir de yanımda olamaz diye korkuyor" dedi. 5 yaşındaki Ceren ve 8 yaşındaki Alperen"in durumunun da büyük kardeşlerinden farksız olduğuna dikkati çeken Mutlu, evde kalan çocuklarının en ufak bir yüksek sesli konuşmada hemen ağlamaya başladıklarını, psikolojilerinin çok bozuk olduğunu belirtti.

HURDA PARASIYLA İLAÇ

Hatice Mutlu"nun 36 yaşındaki eşi Şakir Mutlu da eşinin hastalığı nedeniyle sık sık hastaneye yattığını, bu yüzden düzenli bir işte çalışamadığını söyledi.

Eşinin evde olduğu dönemde hurda topladığını kaydeden Şakir Mutlu, "10 gündür sokaklarda dolaşıp hurda topluyorum ancak kazandığım toplam para 70 TL. Bu para, yeşil kartın karşılamadığı ilaçlara bile yetmiyor" diye konuştu. Baba Şakir Mutlu, sağlıksız ortamda büyüyen çocuklara iyi bir gelecek kurmak için yardıma muhtaç olduklarını ifade etti.

MİLLİYET