Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak isteyenlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini kaydetti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Genç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yönelttiği soru önergeleriyle ilgili bilgi verdi. Sivas'ta cezaevine konan madde bağımlısı 23 yaşındaki Ali Cem Gündoğan'ın üç gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirten Genç, Gündoğan'ın hastaneye geldiğinde vücudunda darp izlerinin bulunduğunu kaydetti.

Gündoğan'ın madde bağımlısı olduğu için kendini yerlere vurduğu, izlerin bu nedenle oluştuğunun söylendiğini dile getiren Genç, "Buna inanmıyorum. Sorumlular bir an önce bulunmalıdır. Bir çok insan, gerekli tedbirler alınmadığı için hapishanelerde yaşamını yitiriyor." dedi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan davulu yüzünden çıkan tartışmanın Sünni-Alevi gerginliğine dönüştüğünü belirten Genç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Alevi-Sünni tartışması çıkarmaya yönelik bir hareket var. Türkiye Cumhuriyetini parçalamak isteyenlerin oyununa gelmemek lazım. Oruç tutmayanlara da saygı duymak lazım. Birinin, evinin önünde davul çalmasını istememek en doğal hakkıdır. Bunu Alevi- Sünni tartışmasına dönüştürmemek gerekir." 

ajanslar