Kılıçdaroğlu, twitter üzerinden iki mesajla Erdoğan’ın sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun mesajında “Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum: Gazze’ye yardım götüren gemilere Türk savaş gemileri nereye kadar refakat edecek? Gazze Limanı’na kadar mı yoksa uluslararası sularla mı sınırlı kalacak? Gazze Limanı’na kadar gidecekseniz seni alnından öpeceğim” diye yazdı.
CHP’nin eski genel merkez binasındaki Parti Okulu’nun açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açıklaması için “Yabancı bandıralı gemilere bizim savaş gemilerimiz eşlik edecekse bunun herhalde bir gerekçesi olması gerekir. O gerekçeyi de sanıyorum Başbakan parlamentoda bize açıklar” dedi. Kılıçdaroğlu, hükümetten kendisine yöneltilen, “İsrail’in avukatlığını yapıyor” suçlamasına bir kez daha yanıt verirken, şunları kaydetti:
“Avukatlığını üstlenen, o gruplardan, o cemaatlerden madalya alanlardır. Amerika’da üstün hizmet madalyasını Yahudi gruplarından alan kim; Recep Tayyip Erdoğan. O madalyanın gereği olarak avukatlığını yapıyor zaten. Eğer sen halkın önünde saygın bir Başbakan olmayı kabul ediyorsan, öyle bir niteliğin varsa önce aldığın o madalyayı iade edersin. Ben de o zaman derim ki evet, Başbakan gereğini yaptı.”
 
milliyet