Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı"nın kuruluşunun 50. yılında gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan seminerde diyabet ve teknolojide yenilikler konularının yanı sıra diyabetin komplikasyonları da ele alınıyor.
Kuşadası Korumar Otelde düzenlenen seminere aralarında yerli ve yabancı uzmanların da bulunduğu çok sayıda bilim adamı katılıyor. Seminer sempozyum Başkanı Prof. Dr. Şükran Darcan"ın açılış konuşması ile başladı. Darcan, “Sempozyumun ana konusu diyabet ve teknolojide yenilikler olup, diyabetin komplikasyonları da programda yer almaktadır. Konularında deneyimli yerli ve yabancı konuşmacıların yer aldığı bu sempozyumda diyabet teknolojisindeki yenilikler sunulacaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, ilk sunumu “Klinik Kullanımda sürekli glukoz monitorizasyon sistemleri (CGMS) ve yenilikler” konusuyla Prof. Dr.Tadej Battelino gerçekleştirdi. Battelino"nun ardından Prof. Dr. Rüveyde Bundak “Glisemik değişkenlik; sürekli glukoz monitorizasyon sistemleri (CGMS) ve HbA1c"ye yansımaları“, Prof. Dr. Abdullah Bereket ise “HbA1c Ölçüm Metodları arasındaki farklılıklar ve klinik uygulamalar” konulu sunum yaptı. İlk bölüm Prof. Dr. Nurgün Kandemir"in “Evde Kan Şekeri izlemi; Ne kadar doğru ve hasta nasıl motive edilmeli? “ konulu sunumu ile sona erdi.
Sempozyumun öğleden sonra ki bölümünde ise Prof. Dr. Ece Böber “Accu-Chek Smart Pix -Roche Diagnostic“, Prof. Dr. Thomas Danne “Pompa tedavisinde uyumu arttırmada stratejiler-sensör pompa tedavisi” , Prof. Dr. Tadej Battelino “Web tabanlı hasta veri sistemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Günün son konusu olan Diyabetes ve Komplikasyonları konulu paneli ise Prof.Dr.Bilgin Yüksel , Doç.Dr.İlknur Arslanoğlu başkanlığında Prof. Dr. Ayşehan Akıncı, Doç. Dr. Tansu Erakgün , ve Prof. Dr. Sema Akçurin yaptı.